De Nieuwe Dokters

Genees Jezelf In De 21ste Eeuw

Connection

Nieuws

De website van De Nieuwe Dokters is nu ook te bekijken op een Desktop Monitor, een Tablet, of een Smartphone

Alle informatie wordt zo weergegeven dat u optimaal de teksten kan lezen maar ook de afbeeldingen en video’s kan bekijken. Ook de menuknoppen en de navigatieelementen passen zich automatisch aan en zijn dus optimaal voor u te bedienen.

Diabetes in 2050

OUD-PRESIDENT BILL CLINTON
KOPSTUK IN STRIJD TEGEN DIABETES:
1 OP 3 AMERIKANEN HEEFT DIABETES IN 2050

Bill Clinton diabetes 2050

Schokkend nieuws gaat momenteel de Wereld over
1 op de 3 Amerikanen wordt verwacht in 2050
diabetes te hebben

Deze woorden kwamen uit de mond van oud-president Bill Clinton tijdens een toespraak die hij hield in Dubai. In Dubai zelf is dit rampscenario al heel dichtbij. Daar lijdt momenteel 1 op de 5 mensen aan diabetes type 2, ook wel ouderdomssuiker genoemd, hoewel het al lang niet enkel meer ouderen treft. Zo langzamerhand begint het tot de grote massa door te dringen dat onze voedings- en levensstijl meer dan uit de hand gelopen is. Dat het kant en klare voedsel dat we allemaal zo gemakkelijk vinden schadelijk is. Dat de kortstondige winst van snel klaar zijn, langdurig verlies kan opleveren van een lichaam dat ook sneller klaar is dan de bedoeling.

Fysiek zijn we nog steeds ingesteld op een leven als harde werker en het bij behorende voedsel. Er moet een radicale verandering plaats vinden in de manier waarop we als maatschappij omgaan met beweging, arbeid, zorg en voeding.

De kans is groot dat bewegingsprogramma’s overal in Amerika onderdeel gaan worden van de bedrijfscultuur. Want hoe je het ook wendt of keert, zo’n groot aantal mensen met diabetes kost de maatschappij onnoemelijk veel geld aan ziekenzorg en bovendien een tekort aan arbeidskrachten. Het geld dat we uitgeven aan ziekenzorg en ww uitkeringen kan veel betere gestopt kan worden in preventie, voorlichting en bewegingsprogramma’s.

Nu zijn er natuurlijk al een heel aantal van deze programma’s. De effectiviteit daarvan zal sterker dan ooit tegen de loep gehouden moeten worden. Niemand minder dan oud-president Bill Clinton gaat zich de aankomende maanden inzetten voor een bewustwordings campagne rondom diabetes en de dramatische gevolgen die deze ziekte kan hebben.

Na de afgelopen maanden enkele serieuze hartoperaties te hebben ondergaan dringt het belang van een goede gezondheid hem meer dan door. Deze campagne is vooral op jongeren gericht, omdat keuzes die jong gemaakt zijn in je leven lang door werken. Het blijkt dat in de V.S. 15 % van de jongeren obees is, ernstig te dik. In Europa is dat niet anders. Hier is 12 – 15 % van de jeugd te dik. Het is inmiddels ruim aangetoond dat overgewicht de grootste risicofactor is voor diabetes type 2. Een goede basis leggen rondom informatie en preventie van diabetes in de jeugdige jaren is dus hard nodig voor jongeren overal ter wereld. Diabetes Voorbij moedigt deze actie van oud-president Bill Clinton dus van harte aan.

Schokkend nieuws gaat momenteel de wereld over. 1 op de 3 Amerikanen wordt verwacht in 2050 diabetes te hebben. Deze woorden kwamen uit de mond van oud-president Bill Clinton tijdens een toespraak die hij hield in Dubai. In Dubai zelf is dit rampscenario al heel dichtbij. Daar lijdt momenteel 1 op de 5 mensen aan diabetes type 2, ook wel ouderdomssuiker genoemd, hoewel het al lang niet enkel meer ouderen treft. Zo langzamerhand begint het tot de grote massa door te dringen dat onze voedings- en levensstijl meer dan uit de hand gelopen is. Dat het kant en klare voedsel dat we allemaal zo gemakkelijk vinden schadelijk is. Dat de kortstondige winst van snel klaar zijn, langdurig verlies kan opleveren van een lichaam dat ook sneller klaar is dan de bedoeling. Fysiek zijn we nog steeds ingesteld op een leven als harde werker en het bij behorende voedsel.

Er moet een radicale verandering plaats vinden in de manier waarop we als maatschappij omgaan met beweging, arbeid, zorg en voeding. De kans is groot dat bewegingsprogramma’s overal in Amerika onderdeel gaan worden van de bedrijfscultuur. Want hoe je het ook wendt of keert, zo’n groot aantal diabetes patiënten kost de maatschappij onnoemelijk veel geld aan ziekenzorg en bovendien een tekort aan arbeidskrachten. Het geld dat we uitgeven aan ziekenzorg en ww uitkeringen kan veel betere gestopt kan worden in preventie, voorlichting en bewegingsprogramma’s. Nu zijn er natuurlijk al een heel aantal van deze programma’s. De effectiviteit daarvan zal sterker dan ooit tegen de loep gehouden moeten worden.

Niemand minder dan oud-president Bill Clinton gaat zich de komende maanden inzetten voor een bewustwordings campagne rondom diabetes en de dramatische gevolgen die deze ziekte kan hebben. Nadat hij zelf de afgelopen maanden enkele serieuze hartoperaties heeft ondergaan dringt het belang van een goede gezondheid ook bij hem meer dan door. Deze campagne is vooral op jongeren gericht, omdat keuzes die jong gemaakt zijn in je leven lang door werken.

Het blijkt dat in de V.S. 15 % van de jongeren obees is, ernstig te dik. In Europa is dat niet anders. Hier is 12 – 15 % van de jeugd te dik. Het is inmiddels ruim aangetoond dat overgewicht de grootste risicofactor is voor diabetes type 2. Een goede basis leggen rondom informatie en preventie van diabetes in de jeugdige jaren is dus hard nodig voor jongeren overal ter wereld. Diabetes Voorbij moedigt deze actie van oud-president Bill Clinton dus van harte aan.

Ontvang het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters"
7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.
Geen Copyright Dus Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden
Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts