Waaraan Herken Je "De Narcist"?

Hij voelt zich graag belangrijk, houdt van macht en Leiding nemen en breekt meer af dan dat hij investeert.

The psychology of narcissism - W. Keith Campbell Nederlands ondertiteld

Hij zal altijd prooien zoeken zoals kwetsbare, naïeve of minder ontwikkelde mentaal zwakke personen.

Hij zal altijd de mensen in zijn directe omgeving afhankelijk maken zodat hij de macht (controle) kan krijgen en dus de leiding heeft.

Ieder mens maakt wel eens conflict situaties mee in relatie tot zijn/haar partner, gezin en/of familie relaties gedurende zijn/haar leven. Vaak ligt de oorzaak van dergelijke conflict situaties bij de trauma’s en frustraties die een mens in zijn/haar leven heeft opgedaan en nog niet uitgewerkt zijn in zichzelf.

Het oplossen van conflict situaties begint dan ook altijd bij de mens zelf en niet bij de ander die hij/zij de schuld geeft van een bepaald probleem c.q. situatie.

Een van de moeilijkste Trauma verwerking is het oplossen van Narcisme “Persoonlijkheidsstoornis”.

Narcisme is een psychische stoornis.

Narcisme "Persoonlijkheidsstoornis" wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde "Grootsheids Waanzin", een grote behoefte aan bewondering met een heel klein percentage  "Empathie". inlevingsvermogen. De narcist is dan ook altijd opzoek naar slachtoffers. Zwakkere die hij helemaal kan inpakken met zijn charme en dat kan zo ver gaan dat ook superieuren misbruikt kunnen worden door hem.

Lees Meer

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.