Wat u moet weten over Vitamine C

A Timeline of Vitamin Medicine

Dokters Kunnen Het Vinden Maar Belangrijk Is Dat U Het Eerst Vindt!

Onze Verre Voorouders Raakten Tientallen Miljoenen Jaren Geleden Het Vermogen Kwijt, Zelf Vitamine C Te Produceren?

De mens is voor zijn vitamine C voorziening volledig afhankelijk geworden van de voeding.

Volgens de wetenschappers trad er tientallen miljoenen jaren geleden een spontane mutatie op in het erfelijk materiaal van onze verre voorouders. Daardoor raakten zij het vermogen kwijt, zelf vitamine C te produceren en zijn wij voor de vitamine C voorziening volledig afhankelijk geworden van de voeding. Men ontdekte dit gebrek aan vitamine C tijdens de voedselschaarste in de IJstijden en andere periodes maar ook bij zeelui die op reis scheurbuik kregen omdat zij weinig of geen groenten en fruit aten.

Wat is Vitamine C en wat doet het?

Vitamine C, “ascorbinezuur” is essentieel voor een goede weerstand, gezonde bloedvaten, botten, tanden en zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en energievoorziening voor de cellen. Vitamine C is een antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen vrije radicalen en bevordert de opnamen van ijzer. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen.

Maar er is meer te weten over Vitamine C!

Zo was Linus Pauling een talentvol chemicus, die voorzover bekend als enige ter wereld in zijn eentje twee Nobelprijzen in de wacht sleepte en legde hij de basis voor de orthomoleculaire geneeskunde.

Pauling hield zich in zijn wetenschappelijke carrière al vroeg bezig met biomoleculen en dan met name de structuur vooral van eiwitten, maar ook met de fysiologie en pathofysiologie.

Paulings reputatie kwam vooral in het geding toen hij bekendheid gaf aan zijn inzichten over de werking van hoge doses vitamine C bij verkoudheid.

Lees Meer

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.