Diabetes Is Hard Op Weg Om Volksziekte Nummer Één Te Worden

Wat De Meeste Diabetici  Nooit Zullen Ontdekken


Het aantal gevallen neemt niet alleen in Nederland, maar wereldwijd snel toe.

Belangrijk Voor Mensen Met Diabetes Type 2 (of die er aanleg voor hebben)

Beste Lezer,

Is Diabetes Welvaart Ziekte Nummer Eén Aan Het Worden In De Wereld?

Diabetes is hard op weg om Volksziekte nummer één te worden. Het aantal gevallen neemt niet alleen in Nederland, maar wereldwijd snel toe. In Noord Amerika wordt het inmiddels de grootste bedreiging voor de volksgezondheid genoemd en er wordt in sommige publicaties zelfs gevreesd voor onbeheersbare effecten die het dadelijk gaat hebben op de Nationale begrotingen voor de volksgezondheid. Het is een interessant studieonderwerp voor epidemiologen, wetenschappers die zich bezig houden met het bestuderen van het voorkomen en uitbreiden (of inkrimpen) van ziektepatronen over grote groepen mensen.

Wat Is Diabetes En Hoe Ga Je Er Op Een Eenvoudige Wijze Mee Om!

Wat is Diabetes en welke soorten diabetes zijn er?

De drie hoofdtypen diabetes zijn:
• Type 1 diabetes
• Type 2 diabetes
• Zwangerschapsdiabetes

Type 1 diabetes

Diabetes Type 1 is een auto-immuun aandoening die kan ontstaan als het immuunsysteem van het lichaam (dat infecties tegengaat) zich tegen een deel van het lichaam keert. Bij diabetes valt het immuunsysteem de insuline producerende bèta cellen in de pancreas (alvleesklier) aan en vernietigt ze. Daardoor produceert de pancreas nog maar weinig of geen insuline meer. Iemand met diabetes type 1 moet dagelijks insuline innemen om te overleven.

De symptomen van diabetes type 1 ontwikkelen zich gewoonlijk in korte tijd, hoewel bèta cel vernietiging jaren eerder al kan beginnen. Herkenbare symptomen zijn toenemende dorst, vaker plassen, constante honger, gewichtsverlies, slechter zien, en buitengewone vermoeidheid. Als dit niet onderkend wordt en behandeld met insuline, kan iemand met diabetes type 1 in een levensbedreigende diabetisch coma geraken, beter bekend als ‘ketoacidosis’.

Type 2 diabetes

Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van diabetes. Ongeveer 90 tot 95 procent van de mensen heeft diabetes type 2. Deze vorm van diabetes -suikerziekte is vaker verbonden met oudere leeftijd, zwaarlijvigheid, erfelijkheid van diabetes, een geschiedenis van zwangerschapsdiabetes, fysieke inactiviteit en etniciteit. Ongeveer 80 procent van de mensen met type 2 diabetes hebben overgewicht.

Type 2 diabetes wordt in toenemende mate gediagnosticeerd bij kinderen en adolescenten. Echter, nationale betrouwbare gegevens over preventie van type 2 diabetes in de kinderjaren zijn niet momenteel nog niet beschikbaar.

De symptomen van diabetes type 2 ontwikkelen zich geleidelijk.

Herkenbare symptomen zijn vermoeidheid of misselijkheid, vaker urineren, ongewone dorst, gewichtsverlies, slechter zien, wazig zien, rode ogen, regelmatig ontstekingen, en traag herstel van wonden of pijnen. Bij sommige mensen komen helemaal geen symptomen voor.

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes ontwikkelt zich alleen tijdens zwangerschap. Net als bij diabetes type 2 komt het vaker voor bij Afrikaanse Amerikanen,

Amerikaanse indianen, Spaanse Amerikanen, en onder vrouwen met diabetes in de familie. Bij vrouwen met zwangerschap diabetes is het waarschijnlijk dat ze binnen 5 tot 10 jaar 20 tot 50 procent meer kans hebben om diabetes type 2 te ontwikkelen.

Wat zijn de vooruitzichten en gevolgen van diabetes?

Wist u dat diabetes -suikerziekte als een van de belangrijkste doodsoorzaken en oorzaak van handicaps is in de VS.
Wist u dat diabetes niet vaak als doodsoorzaak opgenomen wordt.
Wist u dat ongeveer 65 procent van de overlijden aan diabetes worden toegeschreven aan hartfalen en beroerte..

Wie krijgen er diabetes?

Diabetes is niet besmettelijk. Mensen kunnen het niet van elkaar overnemen. Echter, bepaalde factoren kunnen het risico om diabetes te ontwikkelen verhogen.

Diabetes Type 1 komt in gelijke mate voor bij zowel mannen als vrouwen, maar meer bij blanken dan bij niet blanken.

Volgens recente schattingen, zal het voorkomen van diabetes in de Verenigde Staten in 2025, 8,9 procent van de bevolking bedragen.

Verbeter de Wereld begin bij uzelf

Diabetes krijgen gaat bijna vanzelf tenzij u zich bewust wordt/bent van wat u daadwerkelijk in uw lichaam aan voedingstoffen (suikers) stopt.

Zoals gezegd, het gaat bijna vanzelf, opeens gaat u naar de huisarts en hij vraagt u om even uw bloed te prikken.

De uitslag kan dan zomaar zijn “u heeft diabetes”.

Wacht niet tot dit moment dat het ook tegen u gezegd wordt maar wees vanaf nu bewuster van uw suikergebruik. Heeft u al eens gekeken waar GEEN suiker inzit?

Wij deden onderzoek en er is bijna geen producten meer te vinden waar geen suiker aan toegevoegd is. Het lijkt haast wel logisch dat suikerziekte zo enorm aan het stijgen is!

Suiker gif nummer één!

In de afgelopen jaren is geraffineerde suiker voor ons het belangrijkste voedingsmiddel geworden. Maar ook in bijna ieder product dat u tegenwoordig koopt zit geraffineerde (dode) suiker.

We zijn opgevoed met het idee dat suiker snel energie verschaft, gezond en lekker is.

Het resultaat is dat bijna de hele wereldbevolking verslaafd is geraakt aan een van de meest giftige chemische stoffen die ons lichaam tot zich kan nemen. Door het massale gebruik van suiker wordt zelfs verondersteld dat de negatieve gevolgen groter zijn dan die van tabak en alcohol samen.
Kunt u nog iets kopen waar geen geraffineerde suiker aan is toegevoegd?

Tegenwoordig zijn veel voedingsmiddelen bewerkt met suikers, kleurstoffen, smaakversterkers, emulgatoren, geurstoffen, conserveermiddelen, enz. Het lijkt haast normaal dat we dit eten kopen en eten. Het is allemaal aan normen een waarden gesteld omdat het eigenlijk niet goed is voor gebruik. Immers als het wel goed zou zijn, wie bepaald dan voor u dat u dit wel of niet kunt nuttigen? Eigen verantwoordelijkheid nemen voor uw leven betekent niks anders dan zelf voelen en weten of het goed is voor u of niet. Ik las laatst een spreuk “wie zaait zal oogsten,” ik dacht nog bij mezelf, ja inderdaad, als je gezond eet en leeft en ook nog denkt dan kun je niet ziek worden. Woorden gedachten en daden in een en dezelfde handeling. Wouw, een Utopie! Maar goed laat ik niet afdwalen. De suikers zijn in veel producten verwerkt en wij zijn ons daarvan grotendeels niet bewust. We kopen en gebruiken het omdat de normen en waarden ons nog net (niet) ziek maken.

Kinderen worden vol gestopt met suikers (omdat het zo lekker is)

Gaat er wel eens een dag voorbij dat uw kinderen niet vol gestopt worden met alle vormen van suiker die er maar bestaan?

Wanneer u leest over suiker in een koekje, een klontje suiker, of in frisdranken zoals cola, cassis etc. (een glas is gelijk aan één klontje suiker), behoort dit tot de zogenaamde snelle suikers.

Over de werking van zoetjes op het lichaam hebben we nog niet eens gesproken.

Koolhydraten en Overgewicht?

Er zijn steeds meer mensen die ontdekken dat doordat zij teveel en de verkeerde koolhydraten tot zich nemen ze een sterke stijging van de glucose veroorzaken (hyperglycemie genaamd). Bijvoorbeeld: alle geraffineerde meelsoorten, honing, suiker, chocola, enkele zoetstoffen, maïs, gekookte wortelen, dextrose, rode bieten, koolraap, spitskool, aardappelen enz.

De goede koolhydraten worden niet zo sterk geabsorbeerd door het lichaam. Daardoor hebben ze een zwakke stijging van de glycemie tot gevolg. Goede koolhydraten zijn: peulvruchten (geen tuinbonen), noten, appels, volkorenbrood, roggebrood, zuivelproducten, vruchtensuiker, sinaasappels, aardbeien, olijven, paddenstoelen. Uit deze koolhydraten wordt in ons lichaam glucose ook wel bloedsuiker genoemd gevormd. Glucose dient als brandstof. Als iemand diabetes heeft is het bloedglucosegehalte veelal te hoog.

De Vicieuze cirkel

Wanneer er langdurige verhoging van de glucosespiegel plaatsvindt, kan er in het lichaam allerlei schade worden aangericht. Doordat bij overgewicht de lichaamscellen ongevoeliger worden voor insuline moet het lichaam meer insuline produceren voor de opname van de glucose. De hogere glucosespiegel draagt weer bij aan de ongevoeligheid voor insuline. En zo ontstaat er een vicieuze cirkel die er uiteindelijk toe kan leiden dat de alvleesklier te weinig insuline produceert voor de glucosebehoefte van het in overgewicht zijnde lichaam.

Doorbreek uw gewoontes

Altijd zin in snoepen voor de buis of net na het eten? Vanaf nu zijn er mogelijkheden die u kunnen helpen bij het doorbreken van uw patronen. U kunt u ook uw patroon veranderen door meer te wandelen en misschien wel aan iets meer sport te doen.

Het is maar al te vaak gebleken dat bewegen en genieten zoals klimmen, wandelen en springen, bijdraagt aan een gezond leven. Bewegen beschermt ook tegen het verouderingsverschijnselen. Verander uw patroon eens om te kijken wat er aan beweging adviezen zijn. Maar wees niet te streng voor uzelf, dat werkt ook niet mee in uw gezond zijn.

Nog Even wat wetenschappelijke feiten voor u op een rij!

Jaarlijks worden er wetenschappelijke onderzoeken gedaan en gepubliceerd over het onderwerp diabetes en gerelateerde factoren. Zowel de wetenschappelijke onderzoeken als berichten in de media laten zien dat diabetes een serieuze aangelegenheid is geworden. Zo is er de Combined Health Information Database, een Engelstalige databank waar allerlei wetenschappelijke artikelen staan gepubliceerd over gezondheid en dus ook over diabetes mellitus. Een verzamelplaats waar allerlei universiteiten en onderzoeksinstituten hun verzamelingen deponeren. Zo zijn er studies en onderzoeken die gaan over:

diabetes en gehoorverlies, hart- en vaatziekten en de belangrijkste complicaties en doodsoorzaak bij mensen met diabetes, de nadelen van antipsychotica en de ontwikkeling van diabetes en overgewicht

Zo wordt er intensief gestudeerd op de invloed van familiale of genetische factoren die de kans om diabetes te krijgen zouden verhogen. De verspreiding over generaties en bevolkingsgroepen en landstreken wordt uitgebreid onder de loep genomen.

Alle bevindingen vallen echter qua belang weg tegen de steeds terugkerende constatering dat het moderne voedingspatroon de allesoverheersende (maar nooit individueel absolute) factor is bij het verwerven van diabetes type 2.

Wat Is Het Risico Op Diabetes?

Om te bepalen of je risico loopt, kun je de op jou van toepassing zijnde factoren nagaan zoals:

  • Leeftijd - ben je 45 jaar of ouder? Naarmate je ouder wordt neemt het risico ook toe.
  • Gewicht - heb je overgewicht of zelfs vetzucht. Hoe zwaarder je bent, hoe groter het risico.
  • Activiteitenniveau - Je bent nogal passief, d.w.z. je doet minder dan 3 maal per week oefeningen.
  • Je familiegeschiedenis: heb je al iemand in de familie, ouders, broer of zus met diabetes dan ben je mogelijk genetisch belast met een vergrote kans om diabetes te ontwikkelen.
  • Je bloeddruk is hoog, 140 om 90 of hoger.
  • Je cholesterolniveau is afwijkend. Je HDL cholesterol is 35 of lager, of je triglyceride niveau is 250 of hoger.

Alleen geldig voor vrouwen:

  • Je hebt zwangerschapsdiabetes gehad of je kreeg een baby van minstens 9 pond.
  • Je hebt het Polycystoma Ovarium Syndroom, een situatie waarbij zich veel cystes rondom het ovarium vormen. Dit leidt tot verandering van het hormonale niveau, wat zeer vaak tot insulineweerstand aanleiding is.
  • Hoe meer factoren op jou betrekking hebben, des te groter is het risico om diabetes te krijgen.

Ook kinderen moeten getest worden als hun gewicht meer dan 85% boven het normale bij de leeftijd horende gewicht bedraagt, en als ze meer dan twee risico factoren hebben.

Als je risico loopt, maar de testen zijn normaal, herhaal dan de test elke 2 jaar.

Als de uitslag op pre-diabetes wijst, doe de test dan elk jaar.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.

Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.

 

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.