Lagerstroemia

lagerstroemia bladeren van deze plant de opname van bloedsuiker in de cellen bevordert en dus de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Verbetert Levenskwaliteit Van Diabetici

Beste Lezer,

Zelden kwamen we een natuurproduct tegen dat zoveel beschermende en positieve werkingen heeft op de bloedsuikerspiegel als de boom Lagerstroemia. De Lagerstroemia speciosa is een boom die van origine uit India stamt, maar ook voorkomt in andere landen in Zuidoost Azië. De lokale naam voor Lagerstroemia speciosa luidt in de Filippijnen “Banaba”.

De bevolking aldaar gebruikt de bladeren van deze boom om thee te trekken, die een reinigende en beschermende werking op de nieren heeft, ook die als gevolg van diabetes.

Het bijzondere van deze plant is dat het meerdere problemen die voorkomen bij diabetes type I of diabetes type II tegelijk aanpakt en zijn werking niet beperkt blijft tot één gezondheidsgebied.

Eén heel belangrijk effect is dat het extract uit de bladeren van deze plant de opname van bloedsuiker in de cellen bevordert en dus de bloedsuikerspiegel verlaagt. Dit wordt komt doordat bepaalde stoffen in Lagerstroemia zich net zoals insuline kunnen binden aan die receptoren op de lichaamscel die verantwoordelijk zijn voor de opname van glucose uit het bloed. Het verlaagt dus de bloedsuikerspiegel. Zeer belangrijk! Maar er is meer……

Het grote verschil tussen Lagerstroemia exact en insuline is dat insuline, net als enkele andere diabetes medicijnen, het neveneffect hebben dat ze je dikker maken. Niet bepaald handig als je probeert af te vallen om je hart en bloedvaten te beschermen tegen de afzetting van triglyceriden in de vaatwand.

Het tweede effect van deze stoffen uit de Lagerstroemia, komt van ellagitanninen, o.a met de namen Lagerstroemin en PGG, is juist dat ze de groei van vetcellen remmen! Deze tanninen zorgen voor een samentrekkende werking van de cellen waardoor geen vetten meer in de cellen worden toegelaten. Een zeer groot verschil met gangbare medicijnen, die juist een vervettende (adipogene) werking hebben!

Het grote verschil tussen Lagerstroemia exact en insuline is dat insuline, net als enkele andere diabetes medicijnen, het

Diverse studies laten zien dat een 100% insuline injectie hetzelfde effect heeft op de bloedsuikerspiegel als één met 50- 75% insuline en 25-50% Lagerstroemia extract. Als je dan ook nog eens tegelijkertijd kunt afvallen in plaats van aankomen, levert dat een hoopvol perspectief voor diabeten. Wellicht is het de overweging waard om eens door te spreken met uw behandelend arts.

Naast bovenstaande belangrijke werkingen zorgen weer andere stoffen in Banaba blad voor

    1. Een verlaging van de glucoseproductie in de lever
    2. Het stimuleren van glucose verbranding in de lever
    3. Een toename van glutathion, deze stof kan o.a. bèta cellen in de alvleesklier beschermen
    4. Verlaging van de hoeveelheid triglyceriden in het bloed

Naast PGG en Lagerstroemin is een andere belangrijke werkzame stof in Banabablad, corosolzuur.

Er zijn meerdere internationale studies rondom corosolzuur uitgevoerd. Allen laten ze een positief effect zien ten aanzien van de verlaging van de bloedsuikerspiegel. Het effect is het sterkst bij mensen die last hebben van een postprandiale piek (een glucosepiek na de maaltijd) of met het metabool syndroom of prediabetes. Ook wordt door de inname van corosolzuur (min. 10 mg. per dag of meer, het beste is de werking in softgel capsules) de glucosetolerantie verbeterd bij een orale glucose tolerantietest na 90 minuten.

Diabetici die aan de slag willen met dit product moeten er rekening mee houden dat andere medicatie mogelijk bijgesteld moet worden omdat er anders gevaar bestaat voor hypoglycemie. Overleg altijd met je behandelend arts als je overweegt Lagerstroemia in te zetten als hulp met name bij diabetes type 1 of 2.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.