Wat iedereen zou moeten weten – over de kracht en werking van citroenen- en het krijgen van een nog gezonder lichaam!

In citroenen zitten antioxidanten die zorgen voor een beter immuunsysteem, reinigen je lichaam van binnenuit en zijn goed voor de wanden van de kleinste bloedvaten en van haarvaten!

Drink vanaf nu elke dag een citroen met water!

citroen1 3

Beste Lezer,

Wat iedereen zou moeten weten – over de kracht van citroenen- en het hebben van een gezonder lichaam! Citroenen zorgen voor een beter immuunsysteem, reinigen je lichaam van binnenuit en zijn goed voor de wanden van de kleinste bloedvaten en van haarvaten!

Citroenen bevatten vitamine C, vitamine A, foliumzuur en ijzer. Citroenen zijn een van de beste bronnen die vitamine C bevatten.

Er is meer te weten over Vitamine C!

Volgens de wetenschappers trad er tientallen miljoenen jaren geleden een spontane mutatie op in het erfelijk materiaal van onze verre voorouders. Daardoor raakten zij het vermogen kwijt, zelf vitamine C te produceren en zijn wij voor de vitamine C voorziening volledig afhankelijk geworden van de voeding. Men ontdekte dit gebrek aan vitamine C tijdens de voedselschaarste in de IJstijden en andere periodes.

Zo is ook uit recentelijk onderzoek gebleken dat een hoge dosis vitamine C levensreddend blijkt te zijn voor mensen met een ernstige bloedvergiftiging na een hartstilstand. Vitamine C vermindert de productie van zuurstofradicalen en kan zo de schade tegen gaan. Een hoge dosis vitamine C is veilig en vormt geen risico! Prof.dr. Paul E. Marik, verbonden aan de Eastern Virginia Medical School te Norfolk (USA) heeft dit onlangs vastgesteld.

Maar ook Linus Pauling was een talentvol chemicus, die voor zover bekend als enige ter wereld in zijn eentje twee Nobelprijzen in de wacht sleepte en legde hij de basis voor de orthomoleculaire geneeskunde. Pauling hield zich in zijn wetenschappelijke carrière al vroeg bezig met biomoleculen en dan met name de structuur vooral van eiwitten, maar ook met de fysiologie en pathofysiologie.

Linus Paulings reputatie kwam vooral in het geding toen hij bekendheid gaf aan zijn inzichten over de werking van hoge doses vitamine C, o.a. bij verkoudheid.

Citroenen en in het bijzonder citroensap kunnen zorgen voor een hoop gezondheidsvoordelen.

9 Surprising Benefits Of Lemon | Organic Facts

In de citroen zitten antioxidanten die zorgen voor een beter immuunsysteem, reinigen je lichaam van binnenuit en zijn goed voor de wanden van de kleinste bloedvaten en van haarvaten!

Hieronder staan 13 redenen waarom je versgeperste citroensap in de ochtend aan je water zou kunnen toevoegen.

1) In de citroen zitten antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen het ontstaan van bvb kankercellen vertragen. Ze kunnen werken als neutralisator wat de balans houdt in de zuren zodat kankercellen minder kans krijgen.

2) Citroenen kunnen helpen bij de ondersteuning van je lymfesysteem. Je lymfatisch systeem helpt je lichaam om vocht af te voeren uit het weefsel, je vetzuur af te voeren en ondersteunt je spijsverteringssysteem. Vervangt verloren vloeistof in lymfatisch systeem.

3) Citroenen ondersteunen de werking van je hersenen. Citroenen bevatten een hoog gehalte aan magnesium en kalium. Deze helpen je hersenen en zenuwstelsel goed te functioneren.
Omdat citroenen ook zorgen dat je goed gehydrateerd (zorgt voor een goede vochtbalans) verhoogt het je energie en draagt het bij aan een beter concentratievermogen.

4) Citroenen werken als een diureticum. (Een diureticum is een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde productie van urine.) Als er obstipatie problemen zijn helpt het om elke ochtend warm citroen water te drinken, zo wordt je systeem weer op gang geholpen.
Citroen helpt om gifstoffen af te voeren door de stimulatie van het aanmaken van leverdetox enzymen en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen

5) Citroenen helpen ook het afweersysteem. Veel mensen grijpen naar vitamine C als ze een verkoudheid op voelen komen en dit is met een goede reden. Vitamine C heeft bewezen de duur en heftigheid van een verkoudheid te verkorten. Citroenen zijn een van de beste bronnen die vitamine C bevatten. Citroenen werken als ontstekingsremmer zo kunnen ze ook gebruikt worden bij luchtweginfecties.

6) Citroenen kunnen helpen bij gewichtsverlies. Ze zorgen voor een betere vertering, goede afvoer van gifstoffen en het aanmaken van gal, wat voedsel en vet beter afbreekt.
Volgens wetenschappers helpt het ook tegen eetbuien.

7) Citroenen kunnen je humeur verbeteren. Doordat ze je lichaam helpen om op verschillende manieren beter te functioneren. Je energielevel krijgt een boost door het hoge gehalte aan vitamine C. Ook reduceert het vermoeidheid en stress.

8) Citroenen hebben een ontstekingsremmende werking. Zoals eerder aangegeven werkt een citroen als diureticum, wat goed is voor je maag en je gewrichten. Het help je toxine level verlagen zodat er minder zwellingen optreden en de pijn reduceert.

9) Citroensap draagt bij aan de spijsvertering. Het zorgt dat je lever aan het werk gaat om gal te produceren. Dit helpt bij een beter vertering van het voedsel. Het zou ook kunnen helpen bij brandend maagzuur.

10) Citroenen reinigt en hersteld de huid. Citroensap werkt antiseptisch, je kunt het aanbrengen op een bijensteek of een zonverbranding om de zwelling en pijn te reduceren. De antioxidanten is citroensap reduceren rimpels, het helpt bij acne en geeft de huid een gezonde uitstraling.

11) Citroenen kunnen de ph waarde van de huid in balans houden. Citroensap met water produceert, ondanks de hoge zuurtegraad, moleculen in het lichaam die zorgt dat de ph waarde in balans blijft.

12) Citroenen dragen bij aan het herstel van een verkoudheid. De hoge concentratie aan vitamine C in de citroen draagt bij aan een sneller herstel van de griep.

13) Citroenen zijn goed voor het gebit. Het zorgt voor een frisse adem en zorgt dat je tanden fris en schoon blijven. Je kunt een druppel citroensap op je tandenborstel doen en hiermee je tanden poetsen.

Maak vanaf vandaag gebruik van de kracht van de Citroen en begin met de natuurlijke reiniging van je lichaam.

Gebruik vanaf nu dagelijks een versgeperste citroen verdund met water. Je zal na enige tijd gaan merken wat het met je algehele gesteldheid doet! Het zorgt o.a. voor een beter immuunsysteem, reinigt je lichaam van binnenuit en is goed voor de wanden van de kleinste bloedvaten de haarvaten!

Drink ook elke dag voldoende water.

Het is belangrijk dat je iedere dag voldoende water drinkt! Drink over de gehele dag tenminste anderhalf tot twee liter water. Op die manier spoel je de afvalstoffen uit je lichaam.

Wat is de herkomst van citroenen?

De herkomst van de citroen is van oorsprong uit Zuidoost Azië. De citroenboom bloeit het hele jaar, houdt van zachte winters en zomers met veel zon. Hij krijgt pas zijn gele kleur bij lagere temperaturen, niet door de warmte. Citroen is een vrucht die veel positieve eigenschappen kent.

Citroenen behoren tot de citrussoorten.

De citroen is een gele citrusvrucht die behoord tot de citrussoorten. Citroenen hebben een zure smaak en zijn rijk aan antioxidanten die het immuunsysteem behoorlijk kunnen versterken. Wist je dat bij citrusvruchten niet alleen het blad aromatisch is maar ook de schil rijk is aan etherische oliën! De citroen kan bovendien overal in worden gebruikt. Citroenen bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Met name de citroensap staat bekend om zijn helende werking door de lage PH waarde.

Citroenen zijn rijk aan kalium en van kalium is bekend dat het een positief effect heeft op de spierfunctie en het hart. Daarnaast is ook goed omdat het helpt om de bloeddruk te verlagen. Wat vooral gunstig is aan citroenen dat ze goed zijn voor de wanden van de kleinste bloedvaten van het lichaam en voor onze haarvaten. Lees meer Effect on blood pressure of daily lemon ingestion and walking

Citroen zorgt voor lagere cholesterol.

In citroenen zitten bioflavonoïden stoffen zoals diosmin en hesperidin dat helpt het cholesterol te verlagen.

Wat is de kracht van de werking van citroensap?

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van de werking van citroensap en hoe gezond deze vrucht is als je hem regelmatig gebruikt.

Het gebruik van citroensap is belangrijk:
- voor een beter immuunsysteem.
- omdat het veel antioxidanten in zich heeft die de vrije radicalen elimineren.
- bij hoge bloeddruk, doordat het cholesterolafzetting voorkomt (aderverkalking).
- bij hartinfarct, doordat citroen aderverkalking tegengaat. (kalium in citroen is goed voor het hart).
- bij reumatische klachten, de stoffen die voor reuma zorgen sneller worden afgebroken.
- bij nier- en blaasproblemen, het voorkomt nierstenen.
- bij hepatitis, het help deze sneller te genezen.
- het risico op kanker verkleinen.
- het reinigen van de kleinste bloedvaten.
- het helpt bij afvallen (mensen die regelmatig citroensap drinken, merken dat ze gewicht kwijtraken.
- het ijzertekort te voorkomen door betere ijzeropname uit het voedsel dat je eet.
- het is goed voor de stoelgang.
- het helpt tegen huidproblemen.
- het helpt bij blaasontsteking, tegen bacteriën in de blaas.
- helpt o.a. bij brandwondjes. (doe schijfje citroen op de brandplek).

Citroensap drink je het beste in de ochtend.

Het beste is citroensap te drinken in de ochtend direct nadat je bent opgestaan en voordat je iets gaat eten. Doe de vers geperste citroensap in een glas, voeg er (warm of louw) water aan toe en drink het meteen op! Wacht 15 tot 30 minuten voordat je aan je ontbijt gaat beginnen.

Lees meer over vitamine C na hartstilstand

Lees meer over de onderzoeken naar vitamine C

en

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.