Wat iedereen zou moeten weten over de kracht en werking van citroenen en het krijgen van een nog gezonder lichaam!

In citroenen zitten o.a. antioxidanten die zorgen voor een beter immuunsysteem, je lichaam van binnenuit reinigen en goed zijn voor de wanden van de kleinste bloed- en haarvaten!

Drink vanaf nu elke dag een citroen met water!

citroen de krachtige werking van citroensap

Beste Lezer,

Wat iedereen zou moeten weten over de kracht van citroen en het krijgen van een gezonder lichaam!

Citroenen zorgen voor een beter immuunsysteem, reinigen je lichaam van binnenuit en zijn goed voor de wanden van de kleinste bloed- en haarvaten!

Citroenen kunnen ook zorgen voor een lager cholesterolgehalte. In citroenen zitten bioflavonoïden waaronder diosmine en hesperidine die kunnen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Tijdens mijn onderzoek over de krachtige werking van citroenen ontmoette ik steeds vaker mensen die ook de krachtige werking van citroensap hadden opgemerkt. Ze benoemden vooral de lichamelijk effecten die zij als zeer positief ervaarden. Enkele van die effecten die zij benoemde waren
• het hebben van meer energie
• minder vaak moe zijn
• minder en last van stress
• minder of geen pijn meer door reumatische klachten
• minder last van of bij een blaasontsteking
• sneller herstel van een verkoudheid
• minder last van griep
• minder last van oorsmeer, ....

Het gebruik van citroensap kan o.a. helpen:
• bij het opbouwen van een beter immuunsysteem.
• bij het elimineren van vrije radicalen.
• bij hoge bloeddruk, doordat het cholesterolafzetting (aderverkalking) voorkomt.
• bij hartinfarcten doordat citroen aderverkalking tegengaat. Daarnaast is de kalium in de citroenen is goed voor het hart.
• bij reumatische klachten de stoffen die voor reuma zorgen worden sneller afgebroken.
• bij nier- en blaasproblemen het voorkomt nierstenen.
• bij hepatitis het ondersteund de lever en helpt deze sneller te genezen.
• het risico op kanker te verkleinen.
• bij het reinigen van de kleinste bloedvaten.
• bij afvallen mensen die regelmatig citroensap drinken, merken dat ze sneller gewicht kwijtraken.
• ijzertekort te voorkomen doordat citroen een betere ijzeropname bevordert uit het voedsel dat je eet.
• bij een betere stoelgang.
• tegen huidproblemen.
• bij blaasontsteking.
• bij brandwondjes (doe na het koelen onder de kraan een schijfje citroen op de brandplek).

In het onderstaande you-tube filmpje kun je de "9 Surprising Benefits Of Lemon " beluisteren. Daaronder lees je nog meer redenen waarom het gebruik van citroen zo belangrijk kan zijn.

9 Surprising Benefits Of Lemon | Organic Facts

Omdat ik zelf al jaren dagelijks in de ochtend één glas versgeperste citroensap drink en na verloop van tijd merkte wat voor een lichamelijk effecten dat bij mij had, wilde ik deze ervaring niet langer voor mezelf houden. Ik vind het gezien mijn ervaring belangrijk om de krachtige werking van citroenen en het effect daarvan met je te delen. Het is me wel duidelijk geworden dat wanneer ik destijds niet was begonnen met het zelf onderzoek naar de kracht van citroenen en het ervaren dat mijn lichaam er gezonder door werd ik deze ervaring vandaag niet met jou kon delen. Wat is of wordt jouw ervaring met citroenen?

De vraag is hoe belangrijk jij het vindt om zelf meer lichamelijke gemakken te mogen ervaren door dagelijks verse citroensap te drinken?
Start vandaag zelf met je eigen onderzoek en ervaar na enige tijd wat de kracht van de citroen met jou doet!
Dit zijn een aantal redenen waarom je citroensap in de ochtend aan je water zou kunnen toevoegen. (Je kan het ook puur drinken als je dat lekker vindt!)

1) In citroen zitten antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen het ontstaan van bvb kankercellen vertragen. Ze kunnen werken als neutralisator wat de balans houdt in de zuren zodat kankercellen minder kans krijgen.

2) Citroenen kunnen helpen bij de ondersteuning van je lymfesysteem. Je lymfatisch systeem helpt je lichaam om vocht af te voeren uit het weefsel, vetzuur af te voeren en ondersteunt je spijsverteringssysteem. Vervangt verloren vloeistof in lymfatisch systeem.

3) Citroenen ondersteunen de werking van je hersenen. Citroenen bevatten een hoog gehalte aan magnesium en kalium. Deze helpen je hersenen en zenuwstelsel goed te functioneren.
Omdat citroenen ook zorgen dat je goed gehydrateerd blijft (zorgen voor een goede vochtbalans) verhoogt het je energie en kan het bijdragen aan een beter concentratievermogen.

4) Citroenen werken als een diureticum. (Een diureticum is een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde productie van urine.) Als je last hebt van obstipatie/verstopping helpt het om elke ochtend warm citroen water te drinken. Zo wordt je systeem weer op gang geholpen.
Citroen kan helpen om gifstoffen af te voeren door stimulatie van de aanmaak van leverdetox enzymen en kan bovendien het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen

5) Citroenen ondersteunen ook het afweersysteem. Veel mensen grijpen naar vitamine C als ze een verkoudheid op voelen komen. Vitamine C heeft bewezen de duur en heftigheid van een verkoudheid te verkorten. Citroenen zijn een van de beste bronnen van vitamine C. Citroenen kunnen werken als ontstekingsremmer en kunnen zo ook gebruikt worden bij luchtweginfecties.

6) Citroenen kunnen helpen bij gewichtsverlies. Ze kunnen zorgen voor een betere vertering, goede afvoer van gifstoffen en het aanmaken van gal, wat voedsel en vet afbreekt.
Volgens wetenschappers kan het ook helpen tegen eetbuien.

7) Citroenen kunnen je humeur verbeteren. Doordat ze je lichaam helpen om op verschillende manieren beter te functioneren. Je energielevel krijgt een boost door het hoge gehalte aan vitamine C. Ook kan het vermoeidheid en stress reduceren.

8) Citroenen hebben een ontstekingsremmende werking. Zoals eerder aangegeven werkt een citroen als diureticum wat door de afvoer van gifstoffen uit je lichaam o.a. goed is voor je gewrichten. Door de betere afvoer van gifstoffen ontstaat er een lager toxine level in je bloed zodat er minder snel zwellingen optreden en eventuele pijn afneemt.

9) Citroensap helpt de spijsvertering. Het stimuleert je lever om extra gal te produceren. Dit helpt bij een betere vertering van het voedsel. Het zou ook kunnen helpen tegen brandend maagzuur.

10) Citroensap reinigt en herstelt de huid. Citroensap werkt antiseptisch, je kunt het aanbrengen op een bijensteek of bij zonverbranding om de zwelling en pijn te reduceren. De antioxidanten in citroensap kunnen rimpels reduceren, het kan helpen bij acne en geeft de huid een gezonde uitstraling.

11) Citroenen kunnen de ph waarde van de huid in balans houden. Citroensap met water produceert, ondanks de hoge zuurgraad, moleculen in het lichaam die zorgen dat de ph waarde in balans blijft.

12) Citroenen kunnen bijdragen aan herstel van verkoudheid. De hoge concentratie vitamine C in citroen zorgt voor een sneller herstel van de griep.

13) Citroenen kunnen goed zijn voor het gebit. Het zorgt voor een frisse adem en dat je tanden fris en schoon blijven. Je kunt een druppel citroensap op je tandenborstel doen en hiermee je tanden poetsen. Let op: Twijfel je of dit goed is voor jouw gebit, raadpleeg dan je tandarts.

Maak vanaf vandaag gebruik van de kracht van citroen en begin met de natuurlijke reiniging van je lichaam. Begin dagelijks met één halve versgeperste citroen verdund met water. Je zal na enige tijd gaan merken wat het met je algehele gesteldheid doet! Je kunt het gebruik van citroensap altijd aanpassen naar jou maatstaven.

Citroensap drink je het beste in de ochtend.

Het beste is het om citroensap te drinken in de ochtend, direct nadat je bent opgestaan of voordat je iets gaat eten. Doe de vers geperste citroensap in een glas, voeg er (warm of lauw) water aan toe en drink het meteen op! Wacht 15 tot 30 minuten voordat je aan je ontbijt gaat beginnen.

Drink ook elke dag voldoende water.

Het is belangrijk dat je iedere dag voldoende water drinkt! Drink over de gehele dag tenminste anderhalf tot twee liter water. Op die manier spoel je de afvalstoffen uit je lichaam.

De herkomst van citroenen

De oorsprong van de citroen ligt in de moessongebieden van Zuidoost Azië en heeft zich in de loop van de eeuwen verspreid over geheel Azië, het Midden-Oosten en Zuid Europa. De citroenboom bloeit het hele jaar door en houdt van zachte winters en zomers met veel zon. Hij krijgt pas zijn gele kleur bij lagere temperaturen, niet door de warmte. Citroen is een vrucht die door de eeuwen heen al bekend is om de vele positieve eigenschappen.

Citroenen behoren tot de citrussoorten.

De citroen is een gele citrusvrucht die behoort tot de citrussoorten en is familie van de sinasappel. Citroenen hebben een zure smaak en zijn rijk aan antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken. Wist je dat bij citrusvruchten niet alleen het blad aromatisch is maar ook de schil rijk is aan etherische oliën! De citroen kan bijna overal in worden gebruikt.

Citroenen zijn rijk aan kalium waarvan bekend is dat het een positief effect heeft op de spierfunctie en het hart. Daarnaast is ook goed omdat het helpt om de bloeddruk te verlagen. Wat vooral gunstig is aan citroenen dat ze goed zijn voor de wanden van de kleinste bloedvaten van het lichaam en voor onze haarvaten.

Wil je nog meer weten over het belang van vitamine C?

Lees meer over vitamine C na hartstilstand

Lees meer over de onderzoeken naar vitamine C

en

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.

Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.

 

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.