De Nieuwe Dokters

gratis boek de nieuwe dokters gezondzijn en welbevinden

Gezondzijn En Welbevinden

WAT IS AANGEZICHTSPIJN?

ABCES WAT IS DAT?

WAT IS ACNE?

WAT IS ADAPTATIE VAN HET LICHAAM?

WAT IS ADERVERKALKING, ARTERIOSCLEROSE?

WAT IS ADHD?

WAT IS AFTEN?

WAT IS AGRESSIE?

WAT IS AIDS?

Wat is Acute Alcoholvergiftiging?

Wat is Allergie?

Wat is Alvleesklier (acute pancreatitis)

Wat is Alzheimer?

Wat is Amalgaam?

Wat is Aminozuur?

Wat is Bloedarmoede?

Wat is een keelontsteking?

Wat is Angst?

Wat is Anorexia Nervosa?

Wat is Anorexia, onvoldoende eetlust?

Wat is Anosmie?

Wat is een antibioticum?

Wat is Artritis reumatoïde?

Wat is Artrose?

Wat is Astma?

Wat is Autisme?

Wat is Beenkramp?

Wat is een Beroerte?

Wat is Bestraling?

Wat is Bijnieren?

Wat is Bijziendheid?

Wat is bindweefsel?

Wat is een blaasontsteking?

Wat is Bloedarmoede?

Wat is een bloedneus?

Wat zijn bloedsomloop circulatiestoornissen?

Wat is borstvoeding?

Wat is een botbreuk fractuur?

Wat is een Brand wond?

Wat is bronchitis?

Wat is buik griep?

Wat is een Burnout?

Wat is cadmium vergiftiging?

Wat is Candida?

Wat is een carpaal tunnelsyndroom?

Wat is grijze staar, cataract aan ogen?

Wat is Chlamydia?

Wat is cholesterol?

Wat is een vermoeidheidssyndroom?

Wat is Coeliakie?

Wat is Constipatie Obstipatie, Verstopping?

Wat is Coordinatiestoornissen?

Wat is darmkramp?

Wat is darm slijmvlies ontsteking?

Wat is darm spasmen?

Wat is dementie?

Wat is Depressie?

Wat is Diabetes Mellitus Type 1?

Wat is Diabetes Mellitus Type 2 ?

WAT IS AANGEZICHTSPIJN?

Aangezichtspijn of trigeminusneuralgie is een aandoening waarbij u last kunt hebben van typische kortdurende pijnscheuten in het aangezicht. Pijn, in een deel van het gelaat, veroorzaakt door een virus maar kan ook door beknelling van een zenuw.

Aangezichtspijn wordt gekenmerkt door plotselinge aanvallen en ondraaglijke pijn, waarvan de duur hoogstens enkele minuten kan zijn. De pijn straalt uit van een punt, trigger point. Soms kan de pijn worden opgewekt door druk op dit punt. Een aanval kan beginnen door aanraking van het gezicht maar kan ook door kauwen ontstaan. Aangezichtspijn en migraine gaan vaak samen.

Zo is aangezichtspijn, hoofdpijn en migraine niet altijd erg aangenaam. Net als bij hoofdpijn, kiespijn, kaakpijn, gezichtspijn kan een behandeling verlichting brengen. Voor meer informatie over gezondheid en welzijn kunt u hieronder vinden.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

ABCES WAT IS DAT?

Abces ontstaat door de aanwezigheid van pus in een van tevoren niet bestaande holte van het lichaam, vaak omgeven door een kapsel. Een abces ontstaat meestal door het binnendringen van bacteriële, virale of parasitaire organismen in een weefsel of orgaan. Oppervlakkige abcessen in huid of onderhuids weefsel zijn herkenbaar als een warme rode, pijnlijke zwelling.

De met pus gevulde zwelling (abces) kan voorkomen op elke bacterieel geïnfecteerde plek. Het afweersysteem stuurt witte bloedcellen op de vijandige bacteriën af, omsingelt ze en schakelt ze vervolgens uit. De meest voorkomende abcessen ontstaan door een combinatie van de (vijandige) bacteriën en de eigen bloedcellen. De abces en aandoeningen kan ook door tips die de moeder via nieuws in de vrouwenbladen vond.

Anders is het met tand abcessen, die bevinden zich meestal rond de wortel van een tand of kies. Dit komt vrij veel voor. Inwendige abcessen zijn meestal bacterieel en kunnen zich uitbreiden naar de oppervlakte, maar ze kunnen ook doorbreken naar een inwendige lichaamsholte of in een hol orgaan.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

WAT IS ACNE?

Een van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens is Acne. Een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Bijna iedereen heeft er wel last van gehad of last van. Het is hinderlijk en onplezierig voor sommige mensen het kan zelfs tot langdurige somberheid leiden. In de huidige gezondheid en gezondheidszorg zijn er vele mogelijkheden van behandeling aanwezig. Dit draagt bij tot het welzijn en welbevinden van de mensen.

EEN GUNSTIGE INVLOED,
Een gunstige invloed hebben de ultraviolette stralen in het zonlicht op acne. Je ziet dan ook dat de jeugdpuistjes vaak veel minder worden. Een goed advies is dan ook om zoveel mogelijk te profiteren van de zon in de zomer. Houd er wel rekening meer dat als u medicijnen gebruikt tegen acne u huid gevoeliger wordt in zonlicht.

Het behandelen van acne heeft wel even tijd nodig om in te werken, het kan daarom van 1 tot 3 maanden duren voordat resultaat zichtbaar is.

DE VOORUITZICHTEN ZIJN
Acne is een onschuldige aandoening welke bij de meeste mensen vanzelf weggaat. Het kan enkele jaren duren voor sommige mensen maar meestal verdwijnt acne van zelf weer. Veelal voor het 25e levensjaar, maar soms duurt het tot op oudere leeftijd.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ADAPTATIE PROBLEMEN

WAT IS ADAPTATIE VAN HET LICHAAM?

Problemen die kunnen voortkomen uit aanpassing van het organisme of de psyche aan gewijzigde omstandigheden, bijvoorbeeld de omstandigheid dat de taak van een bepaald biosysteem tekortschiet en een ander systeem dit tracht over te nemen.

Het organisme maakt daartoe veelal gebruik van adaptogenen: stoffen die over meerdere eigenschappen beschikken en daardoor ook op meerdere plaatsen in het lichaam inzetbaar zijn. Voorbeelden van situaties waarin adaptatie van het lichaam wordt gevergd zijn: plotselinge overgang van hitte naar kou, sterke wijziging van voedselpatroon en sterke verandering van leefomstandigheden. Symptomen zijn veelal: stress, vermoeidheid, slapeloosheid, acne, jeugdpuistjes, acne vulgaris, mee-eters, puistjes, gezond, welzijn, gezondheid, talgklieren, huid, e.a.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ADERVERKALKING, ARTERIOSCLEROSE

Wat is dit?

Arteriosclerose is de meest voorkomende pathologische verandering in de slagaders. Door het dikker worden van de vaatwanden verliest het zijn elasticiteit, je kan zien dat de interne diameter van de arterie in kwestie steeds kleiner wordt.

Aderverkalking is eigenlijk een verharding van de vaatwanden van slagaders door afzetting van plaques, dit zijn samenklonteringen van kalkneerslag, vetdeeltjes zoals cholesterol, eiwitten, fibrine, e.a. op beschadigde plekken op de vaatwand.
Gezondheid en welbevinden maar ook het welzijn kan arteriosclerose, aderverkalking bloed urine, gezond, bloed herkenbaar zijn.

De vaatwand verliest hierdoor zijn elasticiteit en daardoor kunnen vernauwingen ontstaan.

Deze vernauwingen kunnen ernstige aandoeningen worden zoals angina pectoris, hartinfarct, embolie, hersenbloeding en aderverkalking.

Deze beschadigingen worden met name veroorzaakt door tekorten aan vitamine C of E en stofwisselingsstoffen zoals homocysteïne maar ook stoffen die vrijkomen uit sigarettenrook en andere bronnen van vrije radicalen.

Houd altijd rekening met individuele zaken. Zo is er vaak ook sprake van een te hoog cholesterolniveau, hypertensie en/of diabetes.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ADHD

WAT IS ADHD?

Afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (syn. ADHD). Gedragsstoornis dat bij kinderen en ouderen voorkomt. Het wordt onder meer gekenmerkt door bewegingsonrust en ontspanning en concentratieproblemen. ADHD, ADD, Nederland, volwassenen, plagiaat, borderline, manisch, depressief, bipolair, tourette, hoogbegaafdheid, creativiteit, beroemd, tips, onderzoek, hersenstorm, therapie, coach, chaos, stress, vrouwen, lotgenoten, chat, contact, diagnose, literatuur, boeken, intens hartstochtelijk, chaotisch, origineel, creatief, scherpzinnig, gevoelig, avontuurlijk, impulsief en energiek?Dan ben je wellicht ook ADHD

ADHD-Norm wordt primair geadviseerd als onderdeel van de orthomoleculaire behandeling van met name ADHD en ADD. Ook bij beelden als autisme, PDD-NOS, ODD, Asperger syndroom, psychosociale aanpassingsproblemen, leerproblemen bij kinderen en volwassenen en agressief gedrag, kan ADHD-Norm zijn geïndiceerd. Hierbij valt verder te denken aan secundaire klachten rondom deze beelden, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, voedselovergevoeligheden, suikerstofwisseling problemen, geïrriteerdheid, concentratieproblemen, hyperkinesie, KNO-klachten, maagdarmstoornissen en leerproblemen.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ZIEKTEBEELD AFTEN

WAT IS AFTEN?

Het komt voor dat bij verminderde immuniteit in de mond (mondslijmvlies) pijnlijke zweren optreden, die geen pus bevatten, maar bedekt zijn met grijze membranen. Deze zweren heten aften en berusten op versterf van weefsel. Overdracht van aften bij jongeren, seks, uiterlijk, drank, drugs, roken, geslachtsziekte, voeding, wondjes, pil, condoom, afslanken. Aften kunnen ook worden veroorzaakt door schimmels, onder meer door de candida albicans schimmel.

Regelmatig spoelen met verdunde melkwei kan verlichting geven.

Deze zweertjes, aften, komen voor bij zowel jongeren als. volwassenen. ... Aften zijn blaasjes of zweertjes in de mond, met een doorsnede van drie ...

Je kunt geen aften krijgen door een tekort aan vitamines. Aften zijn wel pijnlijk, maar niet besmettelijk.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

AGRESSIE

Wat is agressie?
Lichaamstaal en agressie

Word meer bewust van agressie en geweld!

We lezen via de media dat er steeds vaker situaties zijn waarbij er sprake is van agressie en zinloos geweld. Als er zich een incident heeft voorgedaan komen er acties van de grond. Dit met de bedoeling om het zinloze geweld te verminderen. Nu weer voeren de NS conducteurs actie tegen de agressie die ze in hun werk meemaken en dan weer zijn het taxichauffeurs die zich bedreigd voelen. Waarschijnlijk vraag jij je af waar die agressie toch voor nodig is en waarom het plaats vindt? Het zijn wij, die blijkbaar opeens een waas voor onze ogen krijgen zoals agressie, pesten, gezondheid, welzijn, geweld, sexuele intimidatie moeten maar eens een boek over agressie lezen of lezen hoe ze omgaan met agressie, agressie is misschien genetisch bepaald.

Wordt agressie steeds meer een ziekte? Het heeft er veel van weg, door de toenemende druk die mensen ervaren in hun leven door het missen van een bepaalde erkenning.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

 AIDS

Wat is Aids?

Aids is een ernstige ziekte die niet te genezen is. Hiv is het virus dat aids kan veroorzaken. Het wordt daarom ook wel het aidsvirus genoemd. Sinds de ontdekking van dit virus in 1981 zijn wereldwijd miljoenen mensen gestorven aan aids. Hiv is een seksueel overdraagbare aandoening en kan ook via bloed worden overgedragen. Hiv en aids zijn tot op heden niet te genezen. Wel bestaan er behandelingen met hiv-remmers. Deze zijn in veel gevallen in staat om de ziekte aids te voorkomen of uit te stellen. Overdracht van hiv is wel te voorkomen. Zo zijn er aidsremmers, aids-behandeling, hiv-behandeling, aidsproject, aidsprojecten, aidscijfers, aidsepidemie, epidemie, medicijnen, infectie, besmetting, doneren, condoom, condooms, voorlichting, wereld aids dag, kinderen en aids, Fonds, Novib, Memisa, Hivos, Icco, Oxfam, Cordaid, nationale postcode loterij, wezen, welzijn, armoedebestrijding

Het Aids Fonds, HIVOS, ICCO, Memisa en NOVIB om de strijd aan te gaan tegen aids in ontwikkelingslanden.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ALCOHOLVERGIFTIGING

Wat is Acute Alcoholvergiftiging?

Acute alcoholvergiftiging is een uitvloeisel van overmatig alcoholgebruik. Het leidt tot een sterk verhoogde radicaaldruk, waardoor allerlei lichaamsfuncties afnemen, met name die van de zgn. vetminnende weefsels, zoals de lever en de hersenen. Tot de symptomen behoren onder meer hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en coördinatiestoornissen. Onderstaande receptuur beoogt de schadelijke gevolgen van de kater zoveel mogelijk tegen te gaan en de duur ervan te bekorten. De effectiviteit neemt toe naarmate eerder met de 'behandeling' wordt begonnen

Alcohol die in het bloed circuleert, verlaat voor een klein gedeelte via de uitgeademde lucht het lichaam. Bloed- of ademproef kunnen een indicatie geven van de hoeveelheid alcohol die genuttigd is

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ALLERGIE

Wat is Allergie?

Informatie uitwisseling, tips over producten, uitgaan, recepten en allergie bij kinderen om het zoeken naar oplossingen te versnellen. Als deze ziektebeelden zoals allergie, hooikoorts, huisstofmijt, astma, eczeem, huismijt, gezondheid, voedselallergie, allergie, allergie test, luchtweg allergie, huisstofmijt allergie, koemelk allergie, allergisch eczeem, contactallergie, jeuk, allergietesten, voedselallergie, allergyshop, allergiesuper, allergie winkel, allergie lijn, cara, copd, luchtreiniger, robomop, luchtfilter, hepa, neutral, teatree, medinose, bionase, nosecaps, acarosan, acarex, saneren, lichttherapie, krabpakje, luis, latex, luchtontvochtiger, shock, eczeem, astma, allergisch eczeem, allergisch astma, asthma, anafylaxis, anafylaxie, allergietest, allergietesten, manicure, pedicure de kop op steken zal er weldegelijk hulp gezocht worden in de gezondheid. Gezond zijn en welbevinden gaat immers voor.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

ALVLEESKLIER (acute pancreatitis)

Wat is Alvleesklier (acute pancreatitis)

Ontsteking van de pancreas die onder andere kan worden veroorzaakt door alcoholmisbruik, virusinfecties, galstenen, hyperlipidemie of hyperparathyroïdie. Bij acute pancreatitis is sprake van een zich zeer snel ontwikkelend ziektebeeld dat gepaard gaat met koorts, shockverschijnselen en heftige pijn in de bovenbuik (epigastrium). Over het algemeen is de prognose slecht omdat als gevolg van de ontsteking de reeds geactiveerde pancreasenzymen het eigen klierweefsel verteren. De alvleesklier of pancreas, klieren van het lichaam, bestaat eigenlijk uit twee klieren alvleesklier, alvleesklier kanker, tumor alvleesklier, alvleesklier ontsteking, kanker alvleesklier,alvleesklier forum, alvleesklier tekening, donor alvleesklier, ontstoken alvleesklier, alvleesklier and kanker, alvleesklier behandeling kanker gezwel, alvleesklier zoeken, alvleesklier nl.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ALZHEIMER

Wat is Alzheimer?

Selectief verlies van hersencellen in bepaalde hersengebieden (associatie, herinnering, analyse, e.a.), waardoor de mentale gezondheid terugloopt. De voornaamste symptomen betreffen concentratie- en geheugenverlies, alsmede een onvermogen tot rationeel denken en handelen. ziekte, van, Alzheimer, ziektebeeld, verschijnselen, achtergrond, hersens, hersenen, dagelijks, leven, effect, gevolg, effecten, gevolgen, dement, dementerend,ziekte van Alzheimer, de zaak Alzheimer, Alzheimer Nederland, Alzheimer café, Alzheimer nederland.nl,zaak Alzheimer dvd’s, aluminium Alzheimer, Alzheimer stichting meneer Alzheimer, Alzheimer braam boek, Alzheimer zoeken, stichting Alzheimer, verschil tussen Alzheimer en dementie,

Alzheimer kan worden aangemerkt als een vorm van dementie, echter niet veroorzaakt door degeneratie.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

AMALGAAMBELASTING

Wat is Amalgaam?

Amalgaam is een verbinding van kwik met metaal, die wordt gebruikt als tandvulling. Het blijkt dat in bepaalde situaties (afhankelijk van de verhoudingen van de gebonden metalen in het amalgaam) voortdurend kwikionen ontsnappen uit dit soort vullingen en in het lichaam terechtkomen. De belangrijkste organen waar kwik zich ophoopt, zijn hersenen en centraal zenuwstelsel, nieren, longen, de hartspier, lever en rode bloedcellen. Voor de gezondheid is kwik met metaal niet best, tandheelkunde, gaan amalgaam, amalgaam vulling vervangen maar ook tandheelkunde zal de amalgaam op uw verzoek net als de tandarts de amalgaam zal verwijderen.

De symptomen van een permanente blootstelling aan kleine hoeveelheden kwik kunnen enorm verschillen, afhankelijk van de persoonlijke afweer en ontgifting capaciteit van het individu. Enkele (zeer algemene) kenmerken: chronische vermoeidheid, buitensporig veel last hebben van kou, tintelingen in ledematen, trillende handen, veelvuldig urineren, prikkelbaar zijn, neerslachtigheid, een metaalachtige smaak in de mond en toegenomen speekselafscheiding.

Amalgaam-ontgifting houdt in dat het kwik dat in de diverse lichaamsweefsels ligt opgeslagen, wordt losgemaakt en wordt afgevoerd uit het lichaam.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

AMINOZUREN

Wat is Aminozuur?

Ook aan de samenstelling van de eiwitten is serieuze aandacht nodig. Dat is zeker het geval in een ontwikkeling gaande in de richting van minder vleesproducten en meer plantaardige eiwitten. Mensen die hun eiwitconsumptie voor een aanzienlijk deel uit plantaardige producten verkrijgen, moeten extra goed opletten wat betreft de aminozurenbalans. Aminozuur essentieel genoemd. Van aminozuren, aminozuren voeding kan aminozuren de schildklierwerking ook de eiwitten kunnen de gezondheid middels plantaardige eiwitten, aminozuren, vlees, voedingseiwitten etc verhogen.

Niet-essentiële aminozuren kunnen in het lichaam worden gesynthetiseerd, deze synthese legt beslag op metabolische capaciteit, dit is dan ook de reden waarom evenwichtige inname van alle aminozuren, zowel essentiële als niet-essentiële, is aan te bevelen. Ook aan de samenstelling van de eiwitten dient dus serieuze aandacht te worden besteed. Dat is des te meer het geval omdat er een ontwikkeling gaande is in de richting van minder vleesproducten en meer plantaardige eiwitten.

Mensen mogen hun eiwitconsumptie voor een aanzienlijk deel uit plantaardige producten verkrijgen. Toch moeten zei extra goed opletten wat betreft de aminozurenbalans.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ANEMIE BLOEDARMOEDE

Wat is Bloedarmoede?

Bloedarmoede wil zeggen dat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten. Ook spreekt men over dat de rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine (Hb) is een ijzerhoudend eiwit. Dit eiwit dat in de rode bloedcellen (erytrocyten) aanwezig is en ervoor zorgt dat zuurstof uit de longen gebonden en vervoerd kan worden.

Bloedarmoede is gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende rode bloedcellen (erytrocyten). Ook kan het beide zijn. De oorzaken van bloedarmoede, anemie zijn legio. Het betreft een tekort aan bepaalde micronutriënten (ijzer, foliumzuur, vitamine B12 bij pernicieuze anemie), onvoldoende aanmaak van beenmerg, groot bloedverlies, (auto-immuun)ziekten.

Omdat Hemoglobine een zuurstoftransporteur naar de cellen is, leidt anemie tot een zuurstoftekort in de weefsels. Er kan bij het verrichten van arbeid (grotere vraag naar zuurstof) zijn de symptomen van bloedarmoede kunnen dan eerder zichtbaar worden zoals: vermoeidheid, duizeligheid, wazig zien, kortademigheid en hartkloppingen, tintelingen, prikkelingen, duizelingen, moeheid, psychisch, anemie, b12, pernicieuze anemie, zere tong, branderige tong, tongbranden, gecombineerde strengziekte, gastrine, homocysteïne, intrinsic factor, addison-biermer, perniciosa, addisonbiermer, ME/CVS, schildklier,

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ANGINA PECTORIS

Wat is een keelontsteking?

Een keelontsteking kan worden veroorzaakt door een virus, bacterie of schimmel. De belangrijkste symptomen zijn pijn bij slikken en hoesten, koorts en opgezette lymfeklieren.

Bij angina pectoris voelt men pijn op de borst, maar vooral achter het borstbeen of een beklemmend gevoel. Het heet geen angina pectoris, angina pectoris symptomen en hartproblemen kan ook zijn angina pectoris

Deze pijn kan uitstralen naar de nek, kaak, armen of rug. Patiënten kunnen ook last hebben van zweten, klam aanvoelen, misselijkheid, kortademigheid, zwakte van angina pectoris, angina, angina keelontsteking, versnelt angina pectoris enzovoorts.

Wilt u meer over gezondheid en welzijn lezen vraag het GRATIS boek De Nieuwe Dokters aan

ANGST

Wat is Angst?

Beklemmende emotionele toestand met een vervelende spanning, onrust. Deze gevoelstoestand ontstaat wanneer instinctieve behoeften in conflict zijn met de omgeving, anders gezegd wanneer deze behoeften door uitwendige omstandigheden niet kunnen worden bevredigd.

Angst kenmerkt zicht door een verhoogde waakzaamheid, toegenomen activiteit van het onwillekeurig zenuwstelsel (hartkloppingen etc.) en spierspanning. Er bestaat een duidelijk onderscheid tussen angst en vrees: angst is ongericht, terwijl vrees bewust voor iets bepaalds wordt gevoeld. Verder zijn er angst voor de tandarts, algemene angst, tandarts angst,angst voor welzijn, paniek, paniekaanvallen, fobie, angst, angsten, angststoornis, psychologie, fobieën, verlatingsangst, gezondheid, gezond,

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

ANOREXIA NERVOSA

Wat is Anorexia Nervosa?

Psychosomatische aandoening die meestal bij jonge vrouwen voorkomt en wordt gekenmerkt door een allesoverheersend streven naar vermagering. Tot de symptomen behoren extreme gewichtsvermindering, anorexia nervosa, anorexia boulimia nervosa, chatrooms anorexia nervosa, anorexia nervosa boulimia, foto anorexia nervosa, gezondheid, welzijn het uitblijven van de menstruatie, veranderingen in de lichaamsbeharing en aanvallen van excessief eten ('vreetbuien') gevolgd door braken en misbruik van laxeermiddelen.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ANOREXIA, EETLUST, ONVOLDOENDE

Wat is Eetlust, Onvoldoende Anorexia?

Anorexia/ Verminderde behoefte om voedsel te consumeren. Kan het gevolg zijn van infecties, ziekte (bijvoorbeeld nierziekte, anorexia, maagslijmvliesproblemen, tumorvorming), depressie, maagzuurproblemen en/of slecht werkende enzymen, dan wel een hormonale dysbalans.

Wilt u meer over gezondheid en welzijn lezen vraag het GRATIS boek De Nieuwe Dokters aan

ANOSMIE

Wat is Anosmie?

De oorzaak van het niet (meer) kunnen ruiken en/of proeven is niet altijd duidelijk aan te geven

Niet kunnen ruiken en/of proeven heeft grote gevolgen voor uw sociale leven. U kunt behoorlijk veel stress krijgen.

Als u niets meer proeft is het bijvoorbeeld niet leuk meer om uit eten te gaan. Of voor vrienden of familie te koken maar het zelf niet of nauwelijks kunnen proeven. Het geeft vooral onzekerheid niet te weten of je lichaam of kleding "ruikt" en veel mensen compenseren dat door gebruikmaking van (teveel) lekkere luchtjes.

Anderen kopen nooit meer lekkere luchtjes omdat ze er toch niet van kunnen genieten. Last but not least; de neus is vooral ook een waarschuwingszintuig. Brandlucht, gas en het aanbranden van eten ruik je niet. Hoe u er zelf ook mee omgaat, het als een grote of kleine handicap beschouwt, we worden er regelmatig aan herinnerd dat we niet meer ruiken en/of proeven.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ANTIBIOTICA

Wat is een antibioticum?

Tegen het leven is de werkelijke betekenis van Antibioticum. Er is ook een natuurlijke antibioticum genaamd Colloïdaal zilver. Deze stamt uit de tijd van Mozes. Chemische Antibiotica bestaat uit chemische stoffen die worden uitgescheiden door micro-organismen om concurrerende micro-organismen te doden of hun groei te beletten door een of ander levensbelangrijk proces specifiek te blokkeren. Bijwerkingen zijn ook aanwezig bij de chemische antibiotica, de natuurlijke antibiotica Colloïdaal zilver kent geen enkele bijwerking.

Daar waar alle geneesmiddelen verondersteld worden één of ander ziekteproces te corrigeren, zijn antibiotica dus gericht op het verstoren van de levensfuncties van micro-organismen. Ze genezen geen infecties, maar stoppen wel de groei van gevoelige bacteriën en hebben werking op antibiotica zwangerschap, fucidin antibiotica, Colloïdaal zilver natuurlijke antibiotica, cetafin antibiotica, antibiotica zonlicht procef antibiotica, donkere ontlasting antibiotica, medicijn vraagbaak antibiotica reuk stoornis antibiotica, antibiotica vermoeidheid

Er bestaan verschillende types van antibiotica.

Zo kennen we de smalspectrum antibiotica. De arts zal deze antibiotica voorschrijven omdat ze slechts actief zijn tegen de schadelijke bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de infectie en niet tegen andere, nuttige of onschadelijke bacteriën.

Andere antibiotica hebben een bredere werking en zijn actief tegen meerdere bacteriën. Men noemt ze breedspectrum antibiotica. Deze zijn soms noodzakelijk omdat men de precieze ziekteverwekker niet kent of omdat er meerdere ziekteverwekkers in het spel zijn.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ARTRITIS REUMATOÏDE

Wat is Artritis reumatoïde?

Reumatoïde artritis wil zeggen dat er een eiwitbestanddeel in bindweefselvezels en (kraak)been) wordt aangetast .Artritis, artritis psoriatica, reumatoide artritis, dieet reumatoide artritis, reumatoide artritis foto s, reactieve artritis, reumatische artritis, reumatisch artritis nl, alternatieve geneeskunde bij reumatoide artritis, massage bij artritis heup Deze ziekte wordt gerekend tot de auto-immuunziekten, waarbij het afweersysteem antistoffen vormt die het eigen lichaamsweefsel aanvallen.

Het wordt gekenmerkt door een niet-etterige ontsteking van verscheidene gewrichten, later gevolgd door destructieve veranderingen, en verschrompeling van spieren en huid in de omgeving van de aangetaste gewrichten

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ARTROSE EN ANDERE KRAAKBEENAANDOENINGEN

Wat is Artrose?

Artrose komt bij de meeste voor en is een voorkomende degeneratie van één of meer gewrichten, waarbij het gewrichtskraakbeen dunner wordt. Uitgroeisels doen zich voor van het bot langs de randen van een gewricht.

De oorzaak moet worden gezocht bij de kwetsbaarheid van het kraakbeen als gevolg van bepaalde stofwisselingsziekten. Maar ook door structurele afwijkingen in en of rond een gewricht. Dit kan als gevolg van een infectie of operatie of een trauma komen.

De verschijnselen doen zich voor als een fijn knerpend geluid en een pijnlijkheid van het gewricht bij het bewegen. Artrose, slijtage artrose, knie artrose, hout artrose ziekte gezondheid, artrose onderrug, slijtage artrose

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

ASTMA

Wat is Astma?

Astma is een chronische ziekte van de luchtwegen. Bij volwassenen hebben ongeveer van de honderd mensen er vijf last van. Bij kinderen is dit aantal hoger en neemt schrikbarend toe.

Astma kenmerkt zich door aanvallen van bvb. buiten adem zijn of een beklemmend gevoel op de borst voelen maar ook piepende ademhaling en hoesten horen bij de kenmerken. Deze klachten ontstaan waarschijnlijk doordat de luchtwegen vernauwd en ontstoken raken of zijn. Bij mensen die last hebben van gevoeligere luchtwegen raken sneller geprikkeld. Zo hebben er ook veel mensen met astma last van allergieën. Sommige mensen hebben voortdurend klachten en anderen hebben tussen de aanvallen in geen luchtwegklachten. War voorkomt met astma, gezondheid, allergische astma, astma allergie, astma techniek, astma handig, astma huisstofmijt, astma test, astma medicijn, astma aanval, astma geneesmiddel astma controle, totale astma controle, astma cardiale, astma longen, astma bronchitis, levensverzekering astma, astma bij kind

Astma kan op alle leeftijd ontstaan. Opmerkelijk is dat sommige mensen deze ziekte wel en andere deze niet hebben, waarom dat zo is is nog onbekend.

Ook is er bekend dat astma soms een erfelijke aandoening is. Astma aanvallen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld koude lucht, zware inspanning of stress. Ook kunnen Allergenen allergie opwekken, Allergenen zijn stoffen die aanwezig zijn in een bepaalde omgeving, enkele voorbeelden van allergenen zijn pollen, huidschilfers van dieren, huisstof maar ook milieuvervuiling en bepaalde voedingsstoffen zoals parfum en sigarettenrook.

Allergenen zorgen er ook voor dat de slijmvliezen van de luchtwegen opzwellen of ontstoken raken. Er wordt extra slijm aangemaakt en de spieren van de luchtwegen trekken zich samen. Door de mindere ruimte kan de lucht in en uit niet goed stromen.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

AUTISME

Wat is Autisme?

Autisme is een complexe stoornis in de hersenen die de ontwikkeling in ernstige mate beïnvloedt daarnaast bestaan er ook een aantal autisme aanverwante contact stoornissen zoals autisme, weekend opvang, autisme, sexualiteit, autisme site groups.msn.com, autisme centraal, prikpagina autisme. Ook wel autistisch spectrum genoemd, stoornissen die voorkomen op alle niveaus van verstandelijk functioneren, maar gaan ook vaak gepaard met een verstandelijke handicap. Symptomen als, beperkingen in sociaal contact of beperkingen in communicatie en taalgebruik maar ook komt de beperkingen in het verbeeldingsvermogen voor, de problemen met betekenisverlening en of verstoring der fantasie en een opvallend beperking op het gebied van belangstelling en activiteiten.

Degene met een autistische spectrumstoornis kan ernstige problemen hebben met het verwerken van alle zintuiglijke prikkels zoals horen, zien, ruiken, voelen en proeven.

Wanneer men het vermoeden heeft als ouder dat er met hun kind iets aan de hand is, zoeken zij hulp.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

BEENKRAMP

Wat is Beenkramp?

Pijnlijke, krachtige, onwillekeurige samentrekking van beenspieren,beenkramp, gezondheid, been, verzuring, benen, rusteloze benen, vermoeidheid berustend op prikkeling van motorische zenuwen.

Dit kan worden veroorzaakt door een relatief tekort aan onder meer calcium, magnesium of kalium gezondheid.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BEROERTE

Wat is een Beroerte?

Een beroerte is het plotseling uitvallen van een deel van de hersenwerking. Dit kan voorkomen als gevolg van een afsluiting van een bloedvat of andersoortige obstructie in een van de bloed toevoeren. Hier wordt wel onderscheidt hierbij het Trans Ischemisch Accident en het Cerebraal Vasculair Accident. De symptomen van deze twee zijn veelal minder ernstig. Bij Cerebraal Vasculair Accident kan blijvende spraakstoornissen of verlammingen veroorzaken. Een van de belangrijkste oorzaken zijn een verhoogde bloeddruk en/of (slag)aderverkalking. Zo komen er vormen van beroerte, beenkramp, gezondheid, been, verzuring, benen, rusteloze benen, vermoeidheidvoor die een hersenbloeding, herseninfarct, tia, transient, ischemic, attac geven.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BESTRALING

Wat is Bestraling?

Bestraling is een plaatselijke behandeling door middel van straling. Het doel is de kanker in de (kanker)cellen te doden. Men probeert de gezonde cellen zo veel mogelijk te sparen. Men noemt bestraling ook radiotherapie.

Er zijn diversen soorten straling. Uitwendige bestraling daar gebruikt men meestal röntgenstraling voor. Deze straling is sterker dan de straling bij het maken van röntgenfoto’s.

Bij inwendige bestraling wordt gebruik gemaakt van straling afkomstig uit een radioactieve bron. Deze soorten straling zijn onzichtbaar en niet te ruiken of te voelen.

Kankercellen zijn gevoelig voor bestraling. De straling beschadigt het erfelijk materiaal (DNA). Daarbij verliest de kankercel het vermogen om verder te delen, het gaat dood. Over het algemeen kunnen kankercellen minder goed herstellen van bestraling dan gezonde cellen.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BIJNIEREN

Wat is Bijnieren?

De bijnieren zijn er om onder andere adrenaline te produceren en liggen gedeeltelijk bovenop en gedeeltelijk de nieren heen. Elke klier uit bijnierschors en bijniermerg en beide scheiden verschillende hormonen af.

Zo produceert het bijniermerg de hormonen adrenaline en noradrenaline. Ze zijn bekend als de 'vecht- of vlucht' hormonen, omdat ze het lichaam in staat stellen extra inspanning te verrichten om met gevaar of stress om te gaan. Het adrenalinemerg is nauw verwant aan het zenuwstelsel. Dit kan ook ver wacht worden van een klier die het lichaam in staat stelt plotseling in actie te komen.

Tegenwoordig zijn de gevaren en stress situaties, waar we mee te maken heb ben, zowel psychologisch als fysiek, maar het lichaam reageert er op dezelfde manier op. Adrenaline zet het hart aan om sterker en sneller te kloppen. Dit verhoogt de bloeddruk, terwijl de bloedvaten aan de oppervlakte van het lichaam zich samentrekken om het bloed naar het hart te stuwen. Dit is de manier waarop we 'verbleken'. Ook wordt glycogeen, opgeslagen in de lever en de spieren. omgezet in glucose die nodig is voor extra energie. Wanneer het gevaar of de stress over is, vermindert de adrenalineproductie en reageert het lichaam weer normaal. Maar als gevaar of stress constant aanwezig is. blijft het lichaam klaar om te handelen. Dit kan leiden tot een lichaamsconditie die met stress te maken heeft, namelijk hoge bloeddruk.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BIJZIENDHEID

Wat is Bijziendheid?

Wanneer dichtbij kijken veel moeite gaat kosten of te lang en te intensief plaatsvindt zullen de ogen zich vanzelf gaan aanpassen. Het bezoeken van een optiek kan uitkomst bieden.

Het is noodzakelijk om het dichtbij kijken vol te kunnen houden.

Minder gezichtsscherpte voor ver ziend is na verloop van tijd het gevolg. Dit wordt bijziendheid genoemd

Belangrijke factoren welke bijziendheid bevorderen zijn: de aanleg, het niveau van visuele ontwikkeling en de visuele inspanning

Wat de aanleg betreft, die hebben we niet in de hand.

De statistieken laten zien bijvoorbeeld dat kinderen met bijziende ouders meer en vaker bijziend zijn, dan kinderen met niet bijziende ouders.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BINDWEEFSEL

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een weefsel dat een bindende functie heeft in organen maar ook een als omhulling van organen. Het weefsel bestaat grotendeels uit verspreid liggende cellen waarin zich eiwitrijke vezels bevinden.

Zo zijn er verschillende soorten bindweefsel en kennen we collageen bindweefsel, vetweefsel, bloed, kraakbeen maar ook been.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BLAASONTSTEKING

Wat is een blaasontsteking?

Ontsteking van het blaasslijmvlies dat ontstaat doordat er in de urinebuis binnengedrongen bacteriën zijn. Een ontsteking van de blaas , blaasontsteking genoemd kan zich plotseling voordoen maar ook langzaam tot ontwikkeling komen.

Een plotselinge vorm wordt vaak gekenmerkt door een regelmatig optredende pijnlijke aandrang tot urineren waarbij kleine hoeveelheden urine wordt geloosd.

Er komt door de pijn voor als na de urinelozing, vaak aan het eind wat bloed mee.

Een sluipende, langdurige blaasontsteking kan het gevolg zijn van onder andere een blaassteen, een vernauwing van de urinebuis of een gezwel.

Het lichaam produceert urine om niet alleen lichamelijke afvalstoffen maar ook geestelijke afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Al die afvalstoffen komen samen in de blaas en moeten dan worden afgevoerd en losgelaten ofwel uitgeplast worden. Bij een ontsteking kan dit dus moeizaam gaan en pijnlijk zijn.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BLOEDARMOEDE ANEMIE

Wat is Bloedarmoede?

Bloedarmoede komt voor bij de vrouw en wordt gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof hemoglobine maar het kan ook komen door een tekort aan circulerende rode bloedcellen erytrocyten.

Oorzaken van anemie zijn legio, zoals bij de vrouw wel voorkomt, bloed in ontlasting, bloed in plas, maar het tekort komt door bepaalde micronutriënten zoals ijzer, foliumzuur, vitamine B12 en onvoldoende aanmaak van beenmerg door groot bloedverlies.

Aangezien hemoglobine een zuurstoftransporteur naar de cellen is, leidt bloedarmoede tot een zuurstoftekort in de weefsels.

Bij het verrichten van arbeid waar grotere vraag naar zuurstof zullen zijn zal de symptoom van bloedarmoede eerder zichtbaar worden. Het kenmerkt zich door vermoeidheid, duizeligheid, wazig zien, kortademigheid en hartkloppingen. gezondheid, aandoeningen, afvallen, tips, moeder, gezondheidsonderwerpen, nieuws, afslanken,overgewicht, ziekten, ziektebeeld, hoofdpijn, vermageren, medische, huisarts, doktor, vrouwen, vrouwenbladen, zoeken, snel zoeken, problemen, helpen, meningen, fit, gezond, gezondheid, lichaam, slank, magazine, eetpatroon, lijnen, zwanger, mondverzorging, seksualiteit, sexualiteit, sex, huwelijk, spreekuur, medicijnen, specialist, ziekenhuis, zelftest, test, vraag, antwoord, discussie, lotgenoot, lotgenoten, persoonlijk, woordenboek

Het lichaam produceert urine om niet alleen lichamelijke afvalstoffen maar ook geestelijke afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BLOEDNEUS

Wat is een bloedneus?

De oorzaak van deze aandoening moet vaak worden gezocht in een zwak bloedvatenstelsel, bij rijpe vrouw, bloedarmoede, gezondheid, hemoglobine, bloed ontlasting, vrouw, bloed plas, mooie vrouw, dikke vrouw, gezondheid, welzijn ,in het neusslijmvlies. Veroorzakende factoren zijn met name temperatuursveranderingen, sterke fysieke inspanningen, alsook door stress opgeroepen spanning.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BLOEDSOMLOOP BIJ HANDEN

Wat zijn bloedsomloop circulatiestoornissen?

Met bloedsomloop circulatiestoornissen wordt bedoeld dat er in de kleine zowel als de grote bloedsomloop doorbloedingproblemen plaatsvinden zowel van huid, organen en weefsels is onvoldoende bloedvoorziening ook in handen en voeten vind je dit terug.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BORSTVOEDING

Wat is borstvoeding?

Vrouw of vrouwen die borstvoeding geven kunnen ook bij de beste voeding zonder tot essentiële tekort aan stoffen komen. Hierdoor kan de ontwikkeling van de zuigeling nodeloos problemen gaan geven. borst voeding, vrouw, vrouwen, voeding, dikke borst, blote borst, mooie borst, kleine borst, gezonde voeding, dieet voeding, baby voeding,

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BOTBREUK FRACTUUR

Wat is een botbreuk fractuur?

Een fractuur is een bot dat gebroken is. Dit kan uiteenlopen van een scheurtje in het bot tot een volledige verbrijzeling daarvan. Een been- of botbreuk is een verbreking van de natuurlijke samenhang van beenweefsel.

Er ontstaat een zwelling door een bloeduitstorting bij de breuk. Normale bewegingen zijn vaak niet meer mogelijk. De breuk kan dwars, schuin, spiraalvormig of in meerdere stukken (versplintering, verbrijzeling) plaatshebben. Vaak is er ook een verschuiving van de botstructuren.

Pijn, zwelling en een gestoorde functie of een abnormale stand, beweeglijkheid of een knetterend geluid van het bot wijzen op een fractuur.

Bij fracturen bestaat er de kans op complicaties zoals infecties wat bij open breuken kan voorkomen of vaat- en/of zenuwletsel.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BRAND WOND

Wat is een Brand wond?

Brand wonden zijn beschadigingen van de huid maar ook van beschadiging van de onderhuidse weefsels door inwerking van vuur of hitte.

Ook komt voor dat er van bijtende scheikundige stoffen of van elektriciteit brandwonden ontstaan.

Er zijn drie graden van verbranding te onderscheiden. De eerstegraadsverbranding veroorzaakt roodheid en zwelling van de huid, meestal na vier en twintig uur weer weg. Hier is geen sprake van vernietiging van het huidweefsel.

Dan is er de tweedegraadsverbranding en die gaat gepaard met pijnlijke blaarvorming. Hoewel er een deel van de huid is vernietigd, zijn toch nog delen van de opperhuid intact. Dit maakt dat er vanuit zichzelf een nieuwe huid over de wond kan gaan groeien.

Maar bij een derdegraadsverbranding wordt de gehele huid vernietigd. Het wondgebied reageert niet meer op gevoel- en pijnprikkels, het is gevoelloos geworden.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BRONCHITIS

Wat is bronchitis?

Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies van luchtpijpen en vertakkingen daarvan. Het wordt gekenmerkt door kortademigheid maar ook het op-hoesten van slijm. Dit komt ook voor met andere ziekte verschijnselen.

Bronchitis begint vaak met een bacteriële besmetting zoals kinkhoest maar ook longontsteking of griep komen voor.

Men blijft ook daarna hoesten en slijm opgeven.

De klachten bij bronchitis verergeren door infecties van de luchtwegen en door klimaatinvloeden zoals door plotselinge temperatuur wisselingen of door het inademen van verontreinigde lucht.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BUIK GRIEP

Wat is buik griep?

De virus veroorzaakt een maagdarmontsteking. Een van de voornaamste symptomen naast koorts, verstoorde eetlust maar ook van diaree ontstaat buikpijn en buikkrampen zijn dan de oorzaak.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

BURNOUT

Wat is een Burnout?

Stress hoeft niet noodzakelijk alleen tot fysieke klachten te leiden. Wanneer we niet doeltreffend met stress omgaan kan het ook gebeuren dat we psychische uitgeput raken.

Een zenuwinzinking of overspannenheid kan het gevolg van een langdurig gebrek aan evenwicht in je leven dit noemen we een burnout.

Volledige psychische uitputting gaat vaak gepaard met het verlies van interesse en enthousiasme voor allerlei facetten van het leven.

Zo kan er ongewone vermoeidheid ontstaan of een afstandelijkheid maar ook een vorm van bitterheid, cynisme en wrok kunnen de kop opsteken. Dit is ook het geval met starheid of de perfectionisme die uiteindelijk alleen maar tot verwarring en depressie leid.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

CADMIUM VERGIFTIGING

Wat is cadmium vergiftiging?

Cadmium is een giftig spoorelement en zeer schadelijk voor ons lichaam, mede omdat het de belasting door vrije radicalen verhoogt. Het kan chronische bronchitis veroorzaken en brengt onherstelbare schade toe aan de nierfunctie, waardoor ook verhoogde bloeddruk optreedt. De mens krijgt cadmium binnen vanuit het milieu, via de voeding en door roken.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

CANDIDA-SYNDROOM

Wat is Candida?

Bij het candida-syndroom spreken we van een uitzaaiing van de candida albicans-schimmel in het weefsel.

Deze schimmelvorm van de gistcel Candida albicans heeft zich, in eerste instantie vanuit de darm, via de bloedbaan in het lichaam verspreid en heeft zich vervolgens gekoloniseerd in de organen en bindweefsel.
Deze situatie komt bij zeer veel mensen voor.

De symptomen van het candida-syndroom zijn o.a. spijsverteringsklachten, hormonale klachten, klachten die voorkomen als gevolg van een overreactief afweersysteem of een verzwakt afweersysteem maar vooral vermoeidheidsklachten.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Carpaaltunnel-syndroom

Wat is een carpaal tunnelsyndroom?

Een tunnelsyndroom is een zenuwaandoening die gepaard gaat met aanvallen van hevige, brandende pijn in de duim en in één of meerdere vingers, waarbij vaakvermindering van de spierfunctie optreedt als gevolg van beklemming of inklemming van een zenuw.

Bijvoorbeeld het carpale tunnelsyndroom, met stoornissen in het gevoel van de handen tintelingen, slapen, gevoelloosheid als gevolg van druk op de zenuwbanen in de buigpezentunnel onder het dwarse handwortelligament. De pijn is vaak 's nachts het hevigst. Oorzaken kunnen zijn: reumatoïde artritis, trauma, oedeem, fibrose, hypothyroïdie, sarcoïdose, sclerodermie en vetzucht.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Catarac, Grijze staar aan ogen

Wat is grijze staar, cataract aan ogen?

Aandoening die wordt gekenmerkt door een verminderd gezichtsvermogen, of door het optreden van zwarte schimmen en dag- en nachtblindheid, als gevolg van het ondoorzichtig (grijs) worden van de lens.

Ooglensvertroebeling kan ontstaan door degeneratie van lenseiwitten (vrije radicaal-inwerking), afzetting van calcium en cholesterolkristallen, maar kan ook het gevolg zijn van glaucoom of andere oogziekten.

Het treedt meestal op tussen het zestigste en zeventigste levensjaar, waarbij veelal beide ogen worden aangetast, zij het in verschillende mate.

Er wordt ook wel ooglensertroebeling, droge ogen, rode ogen, laseren ogen, blauw ogen, mooie ogen, wal ogen, vermoeide ogen, ogen laser, trombose ogen, laser ogen,

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Chlamydia

Wat is Chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening welke veroorzaakt wordt door een bacterie die intracellulair actief is. Het is niet zo dat de symptomen altijd de kop opsteken. Mocht dit wel het geval zo zijn is aanwezig de verschijnselen zoals een ontstekingen aan de geslachtsdelen, herkenbaar aan afscheiding, problemen bij het plassen, urineren, sex, pijnlijke geslachtsgemeenschap en jeuk rond het ontstoken geslachtsdelen. Dit komt bij zowel bij mannen als vrouwen voor.

Wanneer chlamydia niet wordt behandeld, kan uiteindelijk onvruchtbaarheid het gevolg zijn. Let echter wel op dat de complicaties erger worden naarmate de tijd verstrijkt. Laat deze aandoening dus zo snel mogelijk behandelen.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

CHOLESTEROL

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een onmisbare stof voor het lichaam.

Cholesterol zit in veel dierlijk en plantaardig producten. Het overgrote deel wordt i n ons lichaam gemaakt, vooral in de lever. Het is nodig voor de opbouw van lichaamscellen, de productie van hormonen en speelt een belangrijke rol in de spijsvertering. Een teveel aan cholesterol in het bloed is niet goed voor de gezondheid. Het teveel aan cholesterol kan zich namelijk ophopen aan de binnenzijde van bloedvaatwanden. Deze bloedvaten kunnen hierdoor dichtslibben omdat er een vernauwing kan ontstaan. Hierdoor kunnen uiteindelijk hart- en vaatziekten ontstaan of een hartinfarct, beroerte of door vernauwing van de slagaderen naar de mooie benen gaan, ook wel etalagebenen genaamd.

Een verhoogd bloed – cholesterolniveau kan worden veroorzaakt door overmatige consumptie van verzadigde vetten in relatie tot onverzadigde vetten.

Het kan ook ontstaan, door een niet goed verlopende cholesterolstofwisseling.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Chronische vermoeidheid

Wat is een vermoeidheidssyndroom?

Vermoeidheidssyndroom wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld stress of te hard maar kan ook ontstaan tijdens te lang werken of te onregelmatig bijvoorbeeld wisselende dag en of nachtdiensten en bij onvoldoende slaap, ontspanning, uitputting van de bijnier, verminderde lever-detoxificatie, aminozuurtekorten, langdurig onvolwaardige voeding.
Vermoeidheid bij een ziekte of gewoon spontane vermoeidheid komt vaak voor. Moe is iedereen wel een keer maar bij sommige mensen blijft deze vermoeidheid langer voort duren.

Bij Chronisch zieke patiënten komt ook vaak de last van chronische vermoeidheid voor. Vooral bij patiënten met spierziekten of met chronische alvleesklierontsteking, patiënten met multipele sclerose of bij patiënten met een traag werkende schildklier. Ook na een herseninfarct, hersenbloeding of na behandeling van kanker kan men lange tijd moe zijn.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

COELIAKIE

Wat is Coeliakie?

Coeliakie is een spijsverteringsstoornis, waarbij de darmvlokken in het middelste deel van de dunne darm verschrompelen als gevolg van een overgevoeligheid voor gluten.

Dit ziektebeeld wordt onder meer gekenmerkt door ontkleurde, vethoudende, stinkende, niet-gevormde ontlasting, ophoping van gassen of lucht in maag of darmen maar ook winderigheid en buikpijn met diverse deficiëntiesymptomen met als gevolg een slechte absorptie van voedingsstoffen uit voedsel en of voeding.

Wilt u meer over gezondheid en welzijn lezen vraag het GRATIS boek De Nieuwe Dokters aan

Constipatie verstopping obstipatie

Wat is Constipatie Obstipatie, Verstopping?

Constipatie Obstipatie, verstopping zijn stoornissen die de samenwerking van verschillende spieren voor het tot stand komen van een bepaalde beweging tijdelijk kunnen bemoeilijken.

Deze stoornis vind plaats in de darminhoud, waardoor harde ontlasting lange tijd in de darmen achterblijft.

De oorzaak van de darmverstopping kan voortkomen uit het voedsel dat buitengewoon langzaam de dikke darm passeert, maar het kan ook zijn dat de ontlasting in de endeldarm wordt opgehoopt, zonder dat de stoelgangreflex wordt opgewekt.

Beide factoren komen wel degelijk tegelijk voor. De veroorzakers hiervan kunnen zijn het verkeerde voedsel of de keuze daarin, darmslijmvlies problemen, maar ook adaptatieproblemen zoals sterke vermoeidheid of door gebruik van alcohol.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Coordinatiestoornissen

Wat is Coördinatiestoornissen?

Stoornissen die de samenwerking van verschillende spieren voor het tot stand komen van een bepaalde beweging tijdelijk bemoeilijken. Deze stoornissen kunnen het gevolg zijn van adaptatieproblemen (zoals jetlag), sterke vermoeidheid, orgaanfunctiestoornissen, gehoorganginfectie, maar ook van factoren als gebruik van stimulantia of alcohol.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

DARMKRAMP

Wat is darm kramp?

Darm kramp is een pijnlijke, krachtige samentrekkingen van spieren in de darmwand, die zich veelal manifesteren door gisting, rotting en gasvorming, dit als gevolg van onverteerd of niet optimaal verteerde voeding.

Op termijn ontstaat de krampen door de aanwezigheid van ziekteverwekkende bacteriën, die vervolgens gifstoffen vormen en zorgen voor de problemen

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Darm Slijmvlies infectie

Wat is darm slijmvlies ontsteking?

Darm slijmvlies ontsteking is een plotseling optredende infectie van het darmslijmvlies wordt meestal veroorzaakt door bacillen (tyfus, paratyfus, dysenterie) die het lichaam binnenkomen via besmette voeding of besmet water.

Eén tot twee weken na besmetting treden ontstekingsprocessen en zweervorming van het slijmvlies van de dunne darm op.

De belangrijkste ziekteverschijnselen zijn diarree (met bloed en slijm in de ontlasting), koorts, en soms rode vlekjes op de buik en verwardheid.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

DARM SPASMEN

Wat is darm spasmen?

Pijnlijke, krachtige samentrekking van spieren in de darmwand, berustend op prikkeling van motorische zenuwen of nerveuze indigestie, darmkramp, leverklachten, slapeloosheid, angst, nervositeit, stress, dunne darm, klachten, braken, misselijk worden, darmspasmen, overmatig zweten, koude handen, voeten,gezondheid,welzijn, klacht, diarree, stress, angst, nervositeit .

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

DEMENTIE OUDEREN

Wat is dementie?

Dementie is bvb zoals parkinson en Alzheimer. Dementie komt bij oudere voor en is een achteruitgang die wel geleidelijk verloopt van het geestelijk functioneren. Dit vindt plaats door afname van hersenfuncties. Geheugenverlies is een kenmerk hiervan.

Over het algemeen wordt dementie gekenmerkt bij oudere en door teruggang van het denkvermogen, gevoelsleven, intellect en herinneringscapaciteit maar door een vermindering van het vermogen tot waarnemen, oordelen, taalgebruik en oriëntatie.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

DEPRESSIE

Wat is Depressie?

Depressie is een verzamelnaam met als belangrijkste symptomen: lusteloosheid, sombere stemming, remming van de gedachtegang, onmachtgevoelens, zwaar gevoel, slapeloosheid, obstipatie, eetlust gebrek, gewichtsverlies.

Zo spelen de erfelijke factoren en geestelijke factoren een rol in de verschillenden soorten depressiviteit oriëntaties.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

DIABETES MELITES TYPE 1

Wat is Diabetes Mellitus Type 1?

Bij Diabetes Mellitus Type 1 maakt het lichaam weinig of geen insuline aan. De cellen in de alvleesklier (pancreas) die de insuline maken zijn bij diabetes type 1 mensen beschadigd.

Diabetes mellitus is een veelzijdige aandoening en kan uit een erfelijke aanleg zijn, maar ook omgevingsfactoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van deze aandoening.

Het lichaam maakt geen of zeer weinig insuline aan. Insuline, een hormoon dat er voor zorgt dat suikers (glucose) vanuit het bloed worden opgenomen in de lichaamscellen.

Glucose is de brandstof voor de cellen. Bij diabetes type 1 zijn de cellen in de alvleesklier (pancreas) beschadigd. Zo ontstaat de Insuline afhankelijke Diabetes Mellitus.

Wanneer de glucosegehalte in het bloed te hoog wordt scheidt de nier de glucose uit via de urine. Het lichaam verliest hierbij veel vocht, de energie wordt feitelijk uitgeplast. Kenmerken hiervan zijn droge mond, dorst, veel plassen, vermagering terwijl er wel eetlust is, veel drinken en vermoeidheid.

Het lichaam gaat vet afbreken om toch energie te kunnen leveren. Hierdoor verzuurt het lichaam, waardoor iemand het bewustzijn kan verliezen (coma).

Ook bestaat er op den duur kans op complicaties, zoals nierproblemen, problemen aan de ogen, benen en voeten, hart en vaten.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

DIABETES MELLITUS TYPE 2

Wat is Diabetes Mellitus Type 2 ?

Bij Diabetes Mellitus Type 2 heeft het lichaam moeite met het opslaan van suiker, glucose. Dit in tegenstelling tot diabetes mellitus type 1 produceert het lichaam wel insuline.

Bij diabetes mellitus type 1 produceert het lichaam wel insuline en diabetes mellitus type 2 is daarom niet insulineafhankelijk.

Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de glucose vanuit het bloed in de lichaamscellen wordt opgenomen en dat het als brandstof kan fungeren.

Hier zijn de lichaamscellen echter minder gevoelig geworden voor de insuline, wat betekend dat het glucosegehalte in het bloed veel te hoog kan worden. Herkenningspunten van mellitus type 2 zijn veel drinken, moeheid, dorst, veel plassen, diabetes, suikerziekte, voeding, glucose, koolhydraten, ouder, kinderen, groenten, fruit, suiker, glucosedroge mond en verminderde weerstand tegen infecties. Vooral urineweginfecties of schimmels is men gevoelig.

Wel is er kans op overgewicht door te weinig beweging.

Er bestaat een kans op complicaties zoals nierproblemen of problemen aan ogen maar ook de benen en voeten en het aan hart en vaten.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.