Stamcellen Uit De Navelstreng

Bewaar De Navelstreng Van Je Pasgeboren Baby!

Dit Is Misschien Wel Het Mooiste Geschenk Dat Je Je Kind Kunt Geven!


Adult Stem Cells ~ Benefits of Stem Cell Research

Stamcellen Uit De Navelstreng Van Je Pasgeboren Baby Opslaan Om Later Te Gebruiken

Beste Lezer,

Stamcellen uit de navelstreng van je pasgeboren baby kun je nu laten invriezen om later te gebruiken. De toekomst van je kind ligt zo wat de gezondheid betreft (het opslaan van de stamcellen) nu al in jou handen.

Deze stamcellen kunnen in later in het leven van je kind gebruikt worden als het kind in zijn of haar jonge jaren of als volwassene geconfronteerd wordt met bepaalde aandoeningen. De stamcellen herstellen de verbindingen in het lichaam.
In al onze organen en weefsels bevinden zich stamcellen. Deze stamcellen kunnen zich ontwikkelen in een grote verscheidenheid aan lichaamscellen. Van zenuwen tot botten, van orgaancellen tot huidcellen. Ze kunnen zich blijven splitsen met als doel om beschadigd celweefsel te vervangen. Stamcellen uit het navelstrengbloed zijn nog veel krachtiger dan de ‘gewone’ stamcellen in het lichaam.

Het gebruik van stamcellen kan zich o.a. richten op het behandelen en genezen van hartklachten, aangeboren kwalen of de gevolgen van een zware bevalling, verlamdheid, de gevolgen van diabetes type 1 en in de toekomst belooft nog meer.

Door de vele stamcelonderzoeken wereldwijd en de vele ervaringen die daarin zijn opgedaan de afgelopen jaren kunnen er nu al heel veel bloed gerelateerde ziektes behandeld worden.

Dr. Joanne Kurtzberg, is hoofd van het Duke University’s Pediatric Blood Program en denkt dat celtherapie en regeneratieve geneeskunde grote vooruitgangen maakt in de geneeskunde. Ze gelooft dat het toepassen van stamcellen uit het navelstrengbloed pas aan het begin van vele genees- en herstelmogelijkheden staat. Dr Kurtzberg, verwacht een revolutie in het behandelen van ziektes door stamcellen uit navelstrengbloed.


Cord Blood Association Joanne Kurtzberg

Dr. Joanne Kurtzberg, hoofd van het Duke University’s Pediatric Blood Program

Elke stamcel heeft de capaciteit om zich in een lichaamscel met een eigen functie te ontwikkelen, of om een stamcel te blijven. Het verschil tussen een normale cel en een stamcel is, dat stamcellen in staat zijn om zichzelf te vernieuwen, en een normale lichaamscel niet.

In elk van onze organen en in al onze weefsels bevinden zich stamcellen. Deze stamcellen kunnen zich ontwikkelen in een grote verscheidenheid aan lichaamscellen. Van zenuwen tot botten, van orgaancel tot huidcel. Ze kunnen zich blijven splitsen met als doel om beschadigd celweefsel te vervangen.

Naarmate we ouder worden verliezen we een deel van onze stamcellen. Daardoor neemt de capaciteit van de stamcellen om organen en weefsels te herstellen in de loop der jaren af.

In de geneeskunde van de toekomst zullen we een grote toename zien in de toepassing van stamcellen. Het gebruik daarvan kan zich o.a. richten op het behandelen en genezen van hartklachten, aangeboren kwalen en nog heel veel meer toepassingen.

Er worden nu al mensen met hartinfarcten behandeld met stamcellen, maar ook grote brandwonden en defecten van het kraakbeen zijn nu al te genezen met stamcellen. Er ontwikkelen zich steeds meer mogelijkheden.

Ook worden er nu al diverse bloedziektes mee behandeld, vormen van leukemie waarbij je je eigen stamcellen terug krijgt ingespoten of soms stamcellen van een ander die zijn gedoneerd.

Jaarlijks ondergaan er in Nederland 240 tot 450 mensen een allogene stamcel transplantatie, allogeen wil zeggen, met een donor uit de familie of uit een donorbank.

Waar komen de cellen voor een stamceltransplantatie vandaan?

Volwassen stamcellen komen in het hele lichaam voor en de grootste hoeveelheid bevindt zich in het beenmerg. Embryonale stamcellen worden gewonnen uit ongeboren embryo’s of foetussen.

Deze video legt uit welke verschillende soorten stamcellen gebruikt kunnen worden voor een stamceltransplantatie, zoals het eigen bloed, beenmerg of navelstrengbloed.


Where do the cells for a transplant come from?

De Geboorte: Navelstrengbloed verandert levens

Als een kind wordt geboren wordt het afgenaveld, daarna blijven in de navelstreng en in de placenta blijven nog circa één miljoen stamcellen over die als je ze niet bewaart, weggegooid worden. Het voordeel van de navelstrengstamcellen is dat ze nog niet in contact geweest zijn met bacteriën, virussen of andere ‘vervuiling’. Ze zijn nog vers en je kan ze daardoor makkelijker toedienen en het effect is sterker.

Stamcellen uit het navelstrengbloed zijn stamcellen die worden gebruikt voor de opbouw van het ongeboren en pasgeboren kind. Stamcellen uit het navelstrengbloed zijn daarom de meest oorspronkelijke stamcellen.

Deze enorme bron van geneeskracht kan ook nu al opgeslagen worden als potentieel geneesmiddel van de toekomst. Tegenwoordig kunnen ouders besluiten de enkele miljoenen stamcellen die achter zijn gebleven in de navelstreng en de placenta met een eenvoudige handeling op te vangen en te bewaren. Daarmee worden de oorspronkelijke stamcellen die gebruikt zijn voor de opbouw van het pasgeboren kind niet meer weggegooid. De stamcellen kunnen in een later stadium gebruikt worden voor het herstellen van verbindingen in het lichaam van je (jonge of volwassen) kind.

Let Op! Je wordt vandaag de dag nog niet actief geïnformeerd over de mogelijkheid om de Stamcellen uit de navelstreng op te slaan en te laten bewaren. Het opslaan van de stamcellen uit de navelstreng is ook nog geen vast onderdeel van de bevalling of het bevallingsprotocol. Je moet zelf duidelijk aangeven als je de stamcellen uit navelstrengbloed wilt opslaan. Het is in Nederland gewoon toegestaan dit te laten bewaren. Overleg tijdig met de verloskundige of gynaecoloog of het in jullie mogelijk is en of het kan, zodat tijdig de juiste acties genomen kunnen worden en iedereen weet wanneer wat gedaan moet worden om het navelstrengbloed te kunnen bewaren. Laat je ok goed voorlichten door degene die het navelstrengbloed voor je kind gaat bewaren.

de nieuwe dokters stamcellen uit de navelstreng van je pasgeboren baby te laten opslaan zodat hij/zij hier later gebruik van kan maken.

Dit is de doos met daarin het zakje, waarin 25 ml navelstrengbloed met stamcellen (er zitten tussen de 1 en 10 miljoen stamcellen in) zitten opgeslagen, niet groter dan je hand!

Wat een prachtig cadeau om stamcellen uit de navelstreng van je pasgeboren baby te laten opslaan zodat hij/zij hier later gebruik van kan maken. Mooie ontwikkelingen waar wij met zijn allen nu al een bijdrage aan kunnen leveren. De toekomst van uw kindje ligt zo wat de gezondheid betreft (door het opslaan van de stamcellen) weer een beetje meer in uw handen.

Onderzoekers geloven dat binnen een aantal jaren ziektes als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten mogelijk behandeld kunnen worden door toepassing van stamcellen.

Navelstrengbloed en de stamcellen daaruit worden tegenwoordig al gebruikt bij de genezing en of behandeling van meer dan 80 verschillende ziektebeelden (Bron: US National Marrow Donor program Het navelstrengbloed van je baby kan ook nu al een levenslijn zijn die anderen hoop kan bieden door het te doneren voor transplantatie of onderzoek.


Adult Stem Cells

Stamcellen Uit De Navelstreng.

Het gebruik van autologe stamcellen, eigen stamcellen, is inmiddels één van de belangrijkste onderzoeksgebieden. Het voordeel van de stamcellen uit de navelstreng is dat ze nog niet in contact geweest zijn met bacteriën en virussen, ze zijn nog vers en je kan ze makkelijker toedienen.

Joost Kartman van Stamcelbank Nederland geloofde zijn ogen niet toen hij op een congres was over stamcelonderzoek. Hij zag daar twee autistische jongetjes die, na het toedienen van stamcellen, een enorme ontwikkeling doormaakten!


Bewaar de navelstreng van je kind: het kan grote voordelen hebben! - RTL LATE NIGHT

Het is tegenwoordig mogelijk om bloed uit de Navelstreng op te slaan bij Stamcelbank Nederland. Er worden volgens Joost Kartman, eigenaar van de Stichting Stamcelbank Nederland, stamcellen uit de navelstreng opgeslagen die achterblijven na de geboorte. Als het kindje geboren is, wordt daarna de navelstreng afgenaveld of afgebonden. In de navelstreng en de placenta blijven daarna nog miljoenen stamcellen over die allemaal hebben bijgedragen aan de groei van je kind en die, als je ze niet bewaart, weggegooid worden. Terwijl dat mogelijk het geneesmiddel van de toekomst voor je kind of voor jezelf kan zijn.

Er zijn in Nederland twee manieren om stamcellen te bewaren. Je kunt de stamcellen publiek laten bewaren bij de bloedbank, Sanguin, dan doneer je ze en geef je ze weg voor gebruik bij anderen. Je kunt ze ook bij Stamcelbank Nederland laten bewaren voor jezelf of voor je kind, dan kan jij of je kind later van je eigen stamcellen gebruik maken mocht dat nodig zijn.

Je wordt vandaag de dag nog niet actief geïnformeerd over de mogelijkheden van het opslaan van stamcellen uit de navelstreng. Het opslaan van de stamcellen uit de navelstreng is nog geen onderdeel van de bevalling. Je moet het zelf duidelijk aangeven als je de stamcellen uit het navelstrengbloed wilt opslaan. Overleg van tevoren met de verloskundige of gynaecoloog of het kan en help ze ook tijdens de bevalling herinneren. Voor Gallyon was het een duidelijke zaak, ze wilde later niet het gevoel van "had ik maar" krijgen.

Gallyon liet de stamcellen van haar dochter opslaan - RTL LATE NIGHT

Gallyon van Vessem liet de stamcellen van haar dochtertje opslaan, je weet maar nooit waar het in de toekomst goed voor is en Bas Muijs vertelt dat hij net vader is geworden en het hem verbaast dat hen niet is aangeboden om de stamcellen uit de navelstreng op te slaan na de geboorte.

Op het gebied van regeneratieve geneeskunde is men nu al in staat om met behulp van stamcellen hele organen en weefsels te kweken en in de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een menselijk hart te maken door het gebruik van stamcellen.

Zie voor meer uitleg de onderstaande Medische Documentaire van Dr. Doris Taylor

Science Documentary: Stem Cells,Regenerative Medicine,Artificial Heart,a future medicine documentary

Stamcellen, een documentaire over de geneeskunde van de Toekomst

Stamcelonderzoek, stamceltherapie en het gebruik van stamcellen openen een geheel nieuwe wereld naar Zelfgenezing.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.

Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.

 

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.